• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Taksim’in keneleri

Yeniakit Publisher
2013-07-11 22:27:27 - 2013-07-11 22:29:09
Taksim’in keneleri

Avantası kesilen kişi ve kuruluşlar, Taksim’e koşmuş...

 MURAT ALAN / İSTANBUL 
Gezi Parkı bahanesiyle başlatılan şiddet eylemlerine destek veren kesimlerin ortak noktasının kesilen rant muslukları ve özel yetkili mahkemelerde süren terör örgütü davaları olduğu ortaya çıktı. Eylemleri organize eden Taksim Dayanışmasını, reform niteliği taşıyan düzenlemelerle rant akışı kesilen Mimar- Mühendis Odaları, Tabipler Birliği, Eczacılar Birliği gibi meslek örgütleri ile derin devletin çökertilmesine dönük davalara konu İşçi Partisi, TGB ve SDP benzeri guruplar oluşturuyor. Platforma destek veren 43 sanatçının da Devlet Tiyatrolarında yapılan düzenlemeler yüzünden emeksiz gelirden oldukları ifade ediliyor.  
BAŞI BOŞLUĞA SON VERİLİNCE SAVAŞ AÇTILAR
“Hükümet devrilecek”  rüyasıyla başlatıla eylemlere her türlü desteği verdikleri istihbarat raporlarına yansıyan şer ittifakı üyelerinin geçmiş sicilleri ve at koşturdukları alanlarla ilgili yapılan reformlar, çevre eyleminin bahane olduğunu, kesilen rantları yüzünden hükümet düşman olduklarını açıkça ortaya koydu. Türkiye’nin ilerleyişinden rahatsız olan küresel güçlerin yerli taşeronları aracılığı ile tezgahladığı Gezi Parkı olaylarında başı çeken Tabipler Odası, Mimar ve Mühendis Odaları, Eczacılar Birliği ve daha pek çoğu millete nefes aldıran reformlarla eski saltanatlarını kaybetmiş durumda. 
TAM GÜN YASASI VE MUAYENEHANELERLE 
İLGİLİ DÜZENLEMELER İPLERİ KOPARDI
Türk Tabipler Birliği ve bağlı 65 şubesi:
Devrim niteliğindeki Tam Gün Yasası dahil sağlık alanında yapılan reformlar yüzünden hükümete karşı savaş açmış durumdalar. Mesai saatleri, özel muayenehaneler ve daha pek alandaki başı boşluğu ortadan kaldıran, tıp fakültelerindeki keyfi kontenjan uygulamalarına son verip daha fazla doktor yetişmesinin önünü açan düzenlemelerin geri alınması için yoğun bir mücadele yürüten birlik, derin devlete karşı açılan savaşta da karşı safta yer alıyor. Oysa Tam Gün Yasası, geçmiş dönemdeki her hükümetin hayalini kurduğu ancak rantiyecilerin tepkisi yüzünden el atılamayan reform başlıkları arasında bulunuyor. 
YÜKSEK KÂR MARJI ORTADAN 
KALKINCA DÜŞMAN OLDULAR
Taksim Dayanışması bileşenlerinden İstanbul Eczacılar Odası’nın başını çektiği meslek grupları ise eş değer ilaç, İlaç Takip Sistemi ve kesintilerin yeniden düzenlemesi ile ciddi bir rant kaybı yaşadı. Gezi Parkı olaylarında rol alan Ecza Odaları yüksek kâr bırakan firmaların ilaçları yerine, daha uygun fiyatla Türkiye’de üretip yapıp daha az kâr bırakan firmaların ürünlerinin satılmasına karşı çıkıyor. İlaç takibi ve reçete sınırlandırması ile “peynir ekmek” gibi ilaç satılmasına engel olan düzenlemelere açıkça tepki gösteren odalar, halk sağlığının hiçe sayıldığı geçmiş döneme geri dönülmesini istiyor.       
2 AY ÖNCE HABER ALIP 
DİŞ BİLEMEYE BAŞLAMIŞLAR
Darbe çalışmasında başı çeken Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine (TMMOB) bağlı Elektrik Mühendisleri Odası, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, İnşaat Mühendisleri Odası, Makina Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Peyzaj Mimarları Odası,  Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi, Jeoloji Mühendisleri Odası, Toplumcu Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları, meclisi’de çalışmasına aylar önce başlanılan ve önceki gün torba yasayla kabul edilen düzenlemeyle büyük bir rantı kaybetmiş oldu. Yasada yeri olmadığı halde projelerin onay zorunluluğu gerekçesiyle milyonlarca lira rant elde eden birlik, Gezi Parkı eylemlerinden aylar önce bilgilendirildikleri yasanın çıkmaması için yoğun bir çalışma yürütmüş. Marjinal çevrelerle olan işbirliklerini gizleme gereği dahi duymayan birlik ve bağlı odalar her ay üyelerden nereye gittiği belli olmayan 180 TL aidat alırken, proje başına da 5 ila 10 bin TL arasında değişen bir onay ücreti alıyor. 
DERİN DEVLET VE TERÖR 
DÂVÂLARINDAN YARGILANIYORLAR 
Kargaşa ortamını körüklemek için faaliyette bulunan Taksim Dayanışması bileşenleri arasında derin devlet ve terör örgütü davalarına konu siyasi parti ve STK’larda bulunuyor.  Gezi Parkı provokasyonuna militan desteği sağlayan kesimlerin büyük bölümü Ergenekon, Balyoz, KCK, DHKP-C ve Devrimci Karargah davalarında yargılanıyor. Taksim Dayanışmasının internet sitesinde platformun, Ergenekonla bağlantılı olduğu iddia edilen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve İşçi Partisi ile yasa dışı sol örgütler hakkında soruşturmalara konu, Emek Partisi, DAF (Devrimci Anarşist Faaliyet), DİP (Devrimci İşçi Partisi), DSİP (Devrimci Sosyalist İşçi Partisi), EHP (Emekçi Hareket Partisi), Halkevleri ve SDP (Sosyalist Demokrasi Partisi) gibi sol gruplardan oluştuğu ifade ediliyor.
O 43 TİYATROCUNUN RANTI KESİLMİŞTİ 
Yıllardır sahneye dahi çıkmadan maaş, ikramiye ve benzeri gelirlerle devleti rant kapısına çeviren sözde sanatçı grubu da AK Parti Hükümetinin reformlarından etkilenen Gezi Parkçılar arasında yer alıyor. Gezi Parkı eylemlerinde ön plana çıkan 43 sanatçının Taksim Dayanışması içerisinde yer alan Tiyatro Oyuncuları Meslek Birliği, Sanatçılar Girişimi ve Tiyatro Oyuncuları Derneğine üye olduğu belirlendi. Milletin değerlerine küfredip, hükümet karşıtlığı yapan bu kişilerin hiçbir oyunda görev almamasına rağmen, Devlet Tiyatrolarından maaş, sahneye çıkışı teşvik amacıyla verilen ve en az maaş kadar tutan primleri kesilmişti. Yine Kültür Bakanlığı’nın tiyatroların özelleştirilmesi ile ilgili bir çalışma yaptığı belirtilmişti.
Bu gerçekler, Başbakan Erdoğan’ı diktatörlükle suçlayan kesimlerin gerçek niyetini de gözler önüne serdi. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23