• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Taksim Parkı’nın ağaçları bizden

Yeniakit Publisher
2013-06-28 21:38:00 - 2013-06-28 21:39:20
Taksim Parkı’nın ağaçları bizden

Dünya Dilleri Merkezi ve Yeryüzü Hakları Dostluk Vakfı Başkanı Selamettin Tellioğlu, “Taksim Gezi Parkı’ndaki oteller yıkılırsa buraları ağaçlandırmaya talibiz. Ankara ve İstanbul’da 100 milyon ağaç dikmek istiyoruz” dedi.

YAĞIZ KILIÇ/İSTANBUL
Dünya Dilleri Merkezi ve Yeryüzü Halkları Dostluk Vakfı; İstanbul ve Ankara’ya 100 milyon ağaç dikmeyi planladıkları açıkladı.
TELLİOĞLU: “BARIŞ VE DOSTLUK İÇİN
İSTANBUL VE ANKARA’YA 3 ORMAN
İLE 100 MİLYON AĞAÇ DİKECEĞİZ”
Vakıf Başkanı Selamettin Tellioğlu, Taksim Gezi Parkı’nda yer değiştirilen ağaçları suiistimal eden bazı gruplar ve çevrelerin hem yurt içinde hem de yurt dışındaki halkın toplumsal barış ve huzuruna zarar verdiklerini belirterek, “Biz de bu durumu Türkiye’nin lehine dönüştürebilmek için bir proje hazırladık. İstanbul ve Ankara’da ‘100 milyon ağaç 3 orman’ sloganıyla yola çıktık. ‘İstanbul Barış ve Dostluk Ormanı’, ‘Dünya Barış ve Dostluk Ormanı’ adıyla 2 ormanımız İstanbul’da, ‘Türkiye Barış ve Dostluk Ormanı’ adıyla Ankara’da bir orman kurmayı hedefliyoruz. Bu çalışmaları yürütürken Akit gazetesinin ‘Çevreciye hodri meydan’ başlıklı haberini gördük. Bizim fikirlerimizle örtüşen bu haber takdir edilmesi gereken bir çalışmadır. Biz Yeryüzü Halkları Dostluk Vakfı olarak dünya üzerindeki halkların dostluğuna önem veriyoruz. Bunun için de gayret sarf ediyoruz” dedi.
DÜNYA BAŞKANLARINA
BİN AĞAÇ KONTENJANI
Dünya barış ve dostluk ormanını bunun için kurmaya karar verdiklerini söyleyen Tellioğlu, “Biz bu ormanda dünya devletlerinin, 200 devletin başkanının her birisine burada bin ağaçlık yer ayırmayı planladık. Kendilerine bunu önce basın yoluyla duyuruyoruz. Ağaçları dikmeye başladığımızda hepsine mektupla bildirimde bulunacağız. Dünyanın barışa ihtiyacı var. Yalnız bu dünya ormanında İsrail ve Ermenistan’ın işgal ettiği yerlerden çekilmeden ağaç dikmesine izin vermeyeceğiz. Çekilmeleri halinde gelip ağaçlarını dikebilirler. Taksim bizim bu olayları gerçekleştirmemiz için vesile olacak. Çevreci olarak bu işe gerçekten gönül veren ve Taksim’e çıkan insanların niyetleri gerçekten salih ise bu projede birlikte olalım” diye konuştu.
8 MADDELİK BARIŞ ORMANI PROJESİ
Tellioğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı başta olmak üzere, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe gönderdiklerini söyledi. Tellioğlu’nun dilekçesinde şu ifadeler yer alıyor:
l İstanbul’un tarihi özelliklerini koruyan, yalnız İstanbul’da ikamet edenlerin katılacağı bir referandum yapılmasını hükümete ve parlamentoya öneriyoruz.
l Halkımızın yoğun olduğu ve yararlandığı Taksim ve Kızılay Meydanları’nın hiçbir toplantıya açık olmadığını belirleyen kanun düzenlemesini öneriyoruz.
l Devletin ve milletin malına zarar veren kişileri kameradan net bir şekilde tespit ederek, polise onu etkisiz hale getirmesi yetkisinin verilmesini öneriyoruz.
l Bundan sonra devletin ve halkın malına zarar verenlere zarar ödetilmeli ve en az 5 yıl ağaç dikme görevi ile görevlendirilmesi kanununun çıkarılmasını öneriyoruz.
l Bundan sonra teneke ve tencerelere vurarak, ışıkları yakıp söndürerek halkımızın huzurunu kaçıranları, rahatsız edenleri kamera ile tespit edenlere mükâfat verilmesi ve suçu işleyenlere kanunun öngördüğü şekilde cezaların verilmesini getiren yasanın çıkarılması öneriyoruz.
l Dünya Dilleri Merkezi ve Yeryüzü Halkları Dostluk Vakfı ve Barış Elçileri olarak Taksim’de dikili olan her ağaç için “Bir ağaca bin ağaç” sloganı ile kuracağımız iki orman için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bakanlığı’ndan, İstanbul sınırları içerisinde ağaçsız iki orman alanı talep ediyoruz. Bu ormanlardan birinin adı İstanbul Barış ve Dostluk Ormanı, diğerine de Dünya Barış ve Dostluk Ormanı adını veriyoruz.
l Bundan sonra ülkemize zarar verenlere karşı tavrımız net olacaktır. Hangi ülke olayların içinde bulunursa ve halkların dostluğuna zarar verirse, dünya döndükçe ve tövbe edip Allah’a dönünceye kadar onlara boykot ilan edeceğiz, şimdi ilan etmiyoruz ve tespit ediyoruz.  Halkımıza buradan sesleniyoruz, onlara boykota hazır olun. İş adamlarımıza da yatırımlarınızı o ülkelerden mazlum ülkelere taşıyın tavsiyesinde bulunuyoruz.
l Bundan sonra ülkemize zarar verecek olaylara taraf olan, kışkırtan liderlere kamuoyu önünde alınlarına kara leke yaftası takılacaktır. Ülke menfaati için çalışan ve tavır belirleyen liderlere tarafımızdan kalpleri üzerine altın madalya takılacaktır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23