• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Taksim meydanı pisliklerden temizlendi

Yeniakit Publisher
2013-06-12 21:15:00 - 2013-06-12 21:15:51
Taksim meydanı pisliklerden temizlendi

Taksim Meydanı’ndaki Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ve İstiklal Anıtı’ndaki paçavra olan afişleri indirmek amacıyla Taksim meydanına giren polis ile provokatörler arasında önceki gece de zaman zaman çatışmalar meydana geldi.

HÜSEYİN KULAOĞLU / İSTANBUL - Bütün gün devam eden çatışmaların ardından havanın kararmasıyla beraber İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait temizlik işçileri kamyon, çekici ve dozerlerle meydana girdi. Taksim meydanında provokatörler tarafından yakılan araçları, kırılan otobüs duraklarını, reklam panolarını ve sökülen kaldırım taşlarını temizlemeye başlayan görevlilere, provokatörler tarafından zaman zaman müdahale edildi. Polis ise meydanı temizlemeye çalışan görevlilerin işini yapması için provokatörlere biber gazı ve TOMA aracından su sıkarak, müdahale etti.
PROVOKATÖRLER GECE
BOYUNCA POLİSE SALDIRDI
Polis, AKM’nin önünde yakılmış olan İETT otobüsünü kaldırmak isteyince Gezi Parkı’ndan saldırı başladı.  Gezi Parkı’ndaki provokatörler İETT otobüsünün kaldırılmak istendiğini söyleyerek, insanların o tarafa yönelmesini ve polisi engellemesini istedi. “Bu barikat düşerse Gezi düşer” gibi provokatif sözler sarf eden marjinal gruplar, Gezi Parkı’ndaki bazı kişileri kışkırtmayı başardı. Polise taş, molotof bombası ve havai fişek ile saldırdılar.
YERLER TAZYİKLİ SU İLE TEMİZLENDİ
Temizlik görevlileri ise çok hızlı bir şekilde çalışarak, kısa bir süre içerisinde meydandaki pislikleri temizledi ve duvar, reklam panosu ile otobüs durakları gibi yerlere yazılan küfür içerikli yazıları beyaz boya ile kapattı. Çekicilerin yardımıyla yakılan ve parçalanan araçlar meydandan çekilerek götürülürken, ardından çöplüğe dönen meydan süpürülerek, tazyikli suyla yıkandı.
GÜN DOĞARKEN MEYDAN SAKİNDİ
Taksim meydanında gün doğmasıyla beraber yağmur başladı ve ortamın sakin olduğu görüldü. Gezi Parkı’nda bekleyen göstericiler, Anıtın önüne gelerek polislerle sohbet etti. Bir süre sonra bir göstericinin elindeki futbol topu alınarak birlikte futbol oynandı. Bu renkli görüntüleri çevredeki turistler ise cep telefonlarıyla ölümsüzleştirmek istedi. Polislerle futbol oynayan bir eylemcinin, “Savaş yok! Polis ağabeylerimizle futbol oynuyoruz” demesi dikkat çekti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23