• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Taksicilerden İsrail tepkisi

Yeniakit Publisher
2014-08-26 08:24:00 - 2014-08-25 22:19:02
Taksicilerden İsrail tepkisi

İstanbullu taksiciler, Taksi Çağrı Merkezi adı altında başlatılacak bir projenin İsrailli firmaya verildiğini iddia ederek imza kampanyası başlattı. Türkiye Taksiciler Vakfı Başkanı, toplanan imzaları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacaklarını söyledi ve “İsrail taksicilerimizin üzerinden elini çeksin” şeklinde tepki gösterdi.

EKONOMİ SERVİSİ - İstanbullu taksiciler, Taksi Çağrı Merkezi adıyla İstanbul’da kurulacak hizmetin İsrailli firmaya verildiğine dair duyumlar aldıklarını iddia ettiler. Bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade eden taksiciler olayı protesto etmek için imza kampanyası başlattıklarını söylediler.

Filistinlilere soykırım uygulayan İsrail’e ait firmaların İstanbul’da açılacak bir ihaleye girmesini istemediklerini belirten Türkiye Taksiciler Vakfı Başkanı Güneş Taş, topladıkları imzaları 28 Ağustos’ta görevi Abdullah Gül’den devralacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunacaklarını söyledi.

İstanbul’da 10 bin imzaya ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Güneş Taş, “Taksi Çağrı Merkezi adlı projeyle tüm İstanbul taksici esnafı İsrailli bir firmanın kontrolüne girecek. İstanbul taksi işletmeciliğinde tekelleşmeye gidiliyor. Bu kampanya ile amacımız İsrailli firmaya verilen tek taraflı imzalanan sözleşmenin iptali ve birden çok firmanın serbest olarak bu işi yapmasının önünün açılmasıdır. Özellikle İspark gibi kuruluşların İstanbul taksi esnafının dahil olacağı projelerde İsrailli firmalardan hizmet alması taksici esnafı olarak bizleri yaralamaktadır” dedi.

BİZİ ANCAK CUMHURBAŞKANI ANLAR

17 binden fazla kayıtlı taksi ve 2 milyar dolarlık bir sektörün İsrailli bir firmaya hizmet etmesini hazmedemediklerini belirten Taş, “Esnafımızın tepkisi üzerine bu imza kampanyasını başlattık. Sayın Cumhurbaşkanımızın da her fırsatta dile getirdiği İsrail’i boykot davetine biz de bu şekilde katılıyoruz. İstanbul taksicileri olarak İsrail’in bu soykırımına ortak olmak istemiyoruz. Cumhurbaşkanımız taksicilerin halinden çok iyi anlar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a görevi aldıktan sonra hem hayırlı olsun ziyaretinde bulunacağız, hem de taksici esnafından topladığımız bu tepki imzalarını kendisine sunacağız” diye konuştu.

Taksicilik sektöründe şartların iyileşmesi, teknolojik olarak yenilenmesi ve hizmetin daha iyi verilmesi adına taksiciler olarak zaten büyük destek verdiklerinin altını çizen Güneş Taş, toplumun her kesiminden destek aldıklarını, Filistin’deki bu zulümlerden sonra böyle bir hizmetin İsrailli firmanın eline geçmesini protesto ettiklerini kaydetti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23