• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Suudi din adamının kardeşine idam cezası onandı!

Yeniakit Publisher
2023-08-26 14:24:00 -
Suudi din adamının kardeşine idam cezası onandı!

Suudi Arabistan mahkemesi, din adamı Said el Gamidi'nin kardeşi Muhammed el Gamidi hakkındaki idam cezasını onadı.

Suudi Arabistan'da bir mahkeme, din adamı Said el Gamidi'nin kardeşi Muhammed el Gamidi'yi sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar sebebiyle idam cezasına çarptırdı.

Muhammed el Gamidi'ye verilen cezayı, kardeşi olan din adamı Said el Gamidi sosyal medya üzerinden duyurdu. Said el Gamidi, Riyad Özel Yetkili Ceza Mahkemesi'nin kardeşi Muhammed el Gamidi'ye idama mahkum ettiğini ifade etti.

Karara gerekçe olarak El Gamidi'nin sosyal medya paylaşımları ve tutuklu bulunan Suudi din adamlarını savunması gösterildi.

Said el Gamidi, mahkemenin, kardeşinin kronik nörolojik hastalıklarına ilişkin tıbbi raporları görmezden gelerek idam cezasını onadığını belirtti.

Suudi Arabistan'daki baskılardan kaçarak İngiltere'ye yerleşen Said el Gamidi, Suudi Arabistan yönetiminin kendisini geri getirmeye yönelik girişimlerini reddettiği için kendi kardeşinin cezalandırıldığını savundu.

Emekli bir öğretmen olan Muhammed el Gamidi, 9 takipçisi bulunan X (eski adıyla Twitter) hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda Suudi Arabistan'daki yolsuzluğu ve insan hakları ihlallerini eleştirmiş ve tutuklu Suudi din adamları Avad el Karni, Selman el Avde, Ali el Ömeri, Sefer el Havali'yi savunmuştu.

Haziran 2022 tarihinde gözaltına alınan Muhammed el Gamidi'nin hakkındaki idam cezasının Temmuz 2023'te onandığı ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

pilotlar kapalı çarşıdan fındık fıstık alıp tüymüşler

suudi hükümeti şer’î değil ki hükmü şer’î olsun! İstanbul konsolosluğundaki zatı nasıl paramparça ettiler kimse bilmiyor

yiğido

İşte demokrasi bu İslamı bahane ederek istediğin herkesi kes as. Diktatör diye suçlarlar masumları cellada teslim ederler. Şimdi ülkemizde saygın görünen insanlar Adnan Menderesi asanlar camileri ahır pavyon yapanlar istedikleri alimi bir hiç uğruna asanları unutmayalım. Yahudi ermeni asıllıların ben Türk Milliyetçisiyim Suriyeden gelenler gitsin diyenler bizde de bir çok gerçekler TÜRK HALKINA ANLATILMADI. HİÇ KİMSE UNUTMASIN TÜRKLER IRKÇI FAŞİST DEĞİLDİR. TÜRKLER ULU MİLLET TİR.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23