• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Suudi Arabistan'dan sürpriz haber: Türkiye hamlesi! Uzun zaman sonra bir ilk olacak!

Yeniakit Publisher
2022-12-08 15:02:00 - 2022-12-08 21:21:53
Suudi Arabistan'dan sürpriz haber: Türkiye hamlesi! Uzun zaman sonra bir ilk olacak!

Suudi yetkililerden açıklama: Suudi Arabistan sürpriz açıklama: Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia'nın Türkiye'yi ziyaret edeceği bildirildi. En son Suudi Arabistan Maliye Bakanı Muhammed El-Jadaan, Suudi Arabistan'ın Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'na (TCMB) 5 milyar dolar yatıracaklarını açıkladı. Suudi Bakan'ın, iki ülke arasındaki tarihi ilişkilerin devamı kapsamındaki ziyareti uzun süre sonra bu düzeydeki ilk ziyaret olma özelliği taşıyor

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia'nın, 11-13 Aralık tarihlerinde Türkiye'yi ziyaret edeceği bildirildi.

Anadolu Ajansı haberine göre;

 Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, Ocak 2023'te Cidde kentinde hac ve umre hizmetlerine yönelik "Expo Hac 2023" fuarı ve konferansı düzenleneceğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu fuar ve konferansın, "hacıların Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi'ye kolay ve sorunsuz ulaşmalarını kolaylaştıracak yenilikçi hizmet ve çözümleri gözden geçirmek, hizmetlerin kalitesini yükseltmek, dini ve kültürel birikimlerini zenginleştirmeye katkıda bulunmak" amacıyla gerçekleştirileceği belirtildi.

Açıklamada, karar vericiler, girişimciler ve araştırmacıları bir araya getirecek "Expo Hac 2023"te hac ve umre yolculuğunu kolaylıkla ve güvenceyle gerçekleştirmeye yönelik önerilerin tartışılmasının hedeflendiği ifade edildi.

Organizasyon kapsamında ayrıca Suudi Arabistan'daki büyükelçiler ve konsolosların yanı sıra İslami işler, vakıflar, hac bakanları ve ilgili kuruluşların katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenleneceği kaydedildi. Ziyaretin, "iki ülke liderlerinin büyük desteğiyle Türkiye ve Suudi Arabistan arasında işbirliği sağlanarak, ortak amaç ve çıkarlara ulaşılması kapsamında yapılacağı" ifade edildi.

Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçiliğinden alınan bilgiye göre Bakan Rabia, beraberindeki heyetle geleceği Türkiye'de iki ülkeyi ilgilendiren konuları görüşecek.

Suudi Bakan'ın, iki ülke arasındaki tarihi ilişkilerin devamı kapsamındaki ziyareti uzun süre sonra bu düzeydeki ilk ziyaret olma özelliği taşıyor.

Son dakika haberi : Suudi Arabistan ve Çin arasında "kapsamlı stratejik ortaklık anlaşması" imzalandı. Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan haberde, 3 gün sürecek temasları kapsamında başkent Riyad'ta bulunan Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in, Yamame Sarayı'nda, Veliaht Prens Muhammed bin Selman tarafından resmi törenle karşılandığı belirtildi.

Şi'nin törenin ardından Kral Selman bin Abdülaziz'le bir araya geldiği aktarılan haberde, görüşmede Suudi Arabistan ile Çin arasındaki tarihi dostluk ilişkileri ve iki ülkenin ortak çıkarları doğrultusunda ilişkileri ilerletme yollarının ele alındığı ifade edildi.

Haberde, görüşmenin ardından Kral Selman ile Çin Devlet Başkanı Şi'nin iki ülke arasında "kapsamlı stratejik ortaklık anlaşmasını" imzaladığı kaydedildi.

Çin Devlet Başkanı Şi, 3 günlük Suudi Arabistan ziyaretinde, Suudi Arabistanlı yetkililerle görüşmelerinin yanı sıra Çin-Arap Ülkeleri Zirvesi ve Çin-Körfez İşbirliği Örgütü Zirvesi'ne de katılacak.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

selva

abd ye veya ingilizlere yatiracaginiza paranizi turkiyede tutun bu sizede bizede tum islam aleminede fayda verecektir
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23