• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Suudi Arabistan'dan adım: zorunlu göçüne sert tepki! ABD, Fransa ve Türkiye ile görüşülüyor! Barış çağrısı

Yeniakit Publisher
2023-10-17 22:42:00 - 2023-10-17 22:46:37
Suudi Arabistan'dan adım: zorunlu göçüne sert tepki! ABD, Fransa ve Türkiye ile görüşülüyor! Barış çağrısı

Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu kritik bir açıklama yapt: İsrail'in Filistin halkına yönelik zorunlu göç çağrılarını reddederek, Gazze Şeridi'ndeki ablukanın son bulması çağrısında bulundu. İşte çağrılara cevabı...

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan habere göre Bakanlar Kurulu, Kral Selman bin Abdulaziz başkanlığında başkent Riyad'ta toplandı.

Toplantıda, Gazze ve çevresinde yaşanan tırmanışın ardından ABD, Fransa ve Türkiye dahil dost ve kardeş ülkelerle yapılan telefon görüşmeleri ve toplantılar değerlendirildi.

Suudi Arabistan'ın, Filistin halkına yönelik zorunlu göç çağrılarını reddettiği vurgulanan toplantıda, Gazze Şeridi'ndeki ablukasının son bulması, saldırılara son verilmesi, başkenti Doğu Kudüs olan 1967 sınırlarında bağımsız Filistin devleti kurulmasının öngören Arap Barış Girişimi ve uluslararası kararlar uyarınca barış sürecine girilmesi çağrısında bulunuldu.

Bakanlar Kurulu ayrıca Suudi Arabistan'ın çeşitli ülkelerle ikili ilişkileri ve işbirliğini ele aldı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Abdülaziz tatli

Eymuslumanlar uyyormusunuz bir avuç siyonist muslumanlari olduriyor sizler ise sescikarmiyorsunuz cihat farz deyilmidir davetiyemi bekliyorsunuz Allah'a teâlâ hepimizdesoracak ufacık çocuklarn feryadıni duymiyormusunuz ????????????

Leyl....

Ekselanslarina bir daha hicbir Zaman o eski manada bir bari$ olmayacak.. O bakimdan Ben bu sozlerin sizin agzinizdan ciktigina inanmiyorum. Formalite icabi, yasak savsin diye edilmis laflar bunlar! Ama yine de bir yaptirim gucu oldugunu zu biliyoruz..Cunku Mekke gibi bir sehir sizin idarenizde.. Mekka cok onemli bir sehir, Istanbul kadar, Kudüs kadar...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23