• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Suudi Arabistan ve Kazakistan kararını resmen verdi! Sürpriz adım için karar

Yeniakit Publisher
2023-06-12 21:13:00 - 2023-06-13 09:48:07
Suudi Arabistan ve Kazakistan kararını resmen verdi! Sürpriz adım için karar

Suudi Arabistan anlaşma kararı aldı. Kazakistan ile enerji anlaşması olacak. Suudi Arabistan ile Kazakistan arasında enerji teknolojisi konusunda müthiş bir adım atılıyor. Milyonlarca dolarlık hamle ile yatırım yapılacak. Öte yandan Türk mobilya sektörü, Suudi Arabistan'la yeni adımlar atıyor. Türk mobilya sektörü, AB gibi kayıp yaşadığı pazarlardaki açığı Suudi Arabistan’la kapatmak istiyor. Yılın ilk 5 ayında Suudi Arabistan’a yaklaşık 52 milyon dolarlık ihracat yapan mobilyacıların yıl sonu hedefi 150-200 milyon dolar....

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan habere göre, Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman, Kazak mevkidaşı Almasadam Satkaliyev ile başkent Riyad'da bir araya geldi.

Görüşmede iki ülke arasında enerji alanındaki ortak işbirliği olanakları ele alınırken, Bin Selman ve Satkaliyev, dünya enerji piyasasındaki gelişmeleri de masaya yatırdı.

Bin Selman ile Satkaliyev ayrıca görüşme kapsamında enerji alanında mutabakat zaptı imzaladı.

Mutabakat zaptının petrol ve türevleri, doğal gaz ve türevleri, rafineri, petrokimya, elektrik, yenilenebilir enerji, temiz hidrojen, enerji depolama ve diğer bazı alanlarda işbirliği teşvikini kapsadığı aktarıldı.

Suudi Arabistan Türkiye

 

Öte yandan Savaş nedeniyle Rusya’da iş kaybı yaşayan müteahhitler gözünü Körfez’e dikti. Dünyanın 2. büyük şirketi Saudi Aramco yetkilileri, Türk müteahhitlerle buluştu. Müteahhitler 3 trilyon dolar yatırım portföyüne sahip Suudi Arabistan’da 10 milyar dolarlık iş üstlenmeyi hedefliyor. Mobilyacılar AB'nin açığını Suudi Arabistan'la kapatacak. Türk mobilya sektörü, AB gibi kayıp yaşadığı pazarlardaki açığı Suudi Arabistan'la yeni adımlar atacağı bilgisi aktarıldı. 

Yurt dışından 5 ayda 6,5 milyar dolarlık proje

Türk müteahhitlik sektörünün ocak-mayıs döneminde yurt dışında üstlendiği proje tutarı 6,5 milyar dolar oldu. Bu yılın 5 ayında 96 proje üstlenilirken, projelerin ortalama bedeli ise 67,2 milyon dolar olarak hesaplandı. Yurt dışı müteahhitlik sektörü 1972’den mayıs ayı sonuna kadar, 133 ülkede 479,5 milyar dolar değerinde 11 bin 745 proje üstlendi. 1972 yılından bugüne kadar üstlenilen projelerin ülkelere göre dağılımında Rusya yüzde 20,4’lük payla ilk sırada yer aldı. Söz konusu ülkede bugüne kadar 97,9 milyar dolarlık proje gerçekleştirildi. Suudi Arabistan pazarı da yüzde 5,2’lik pay ve 24,9 milyar dolarlık proje bedeliyle öne çıktı.

İlginizi çekebilir→ Dev kripto para şirketi iflas etti diyerek 'Beni iflas ettiren kumpastır' dedi! Herkes şok oldu→ TIKLAYINIZ

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Umuda

Arap Kardeşlerimizin ABD den ayrılıp Ülkeme ve Türk Cumhuriyetlere yönelmesi çok güzel haber. Ancak bazı CHP li kardeşlerimiz üzülecek.

Dede

Güzel haber
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23