• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Suudi Arabistan karıştı! Halk sokaklara indi

Yeniakit Publisher
2023-11-16 03:57:00 - 2023-11-16 04:03:45

İsrail'in Gazze'de uyguladığı şiddete karşın açıkça bir tavır koymayan Suudi Arabistan yönetimi büyük tepki çekti. Suudi Arabistan vatandaşları bu tavrı protesto etmek için sokaklara döküldü.

7 Ekim'den beri Gazze'ye saldırılarını sürdüren İsrail'e sessiz kalan ülkelerden Suudi Arabistan'da halk ayaklandı. İnsanlık dramının yaşandığı Gazze için sokağa çıkan halk, hükümeti protesto etti. Zaman zaman güvenlik güçleriyle arbede yaşandı.

Suudi Arabistan'da halk, Gazze'de yaşanan katliamlara sessiz kalmayarak sokaklara çıktı. Hükümetin sessiz kalmasını da protesto eden kalabalık gruplar, zaman zaman güvenlik güçleriyle arbede yaşadı.

Sokaklar karıştı

Gazze'ye yönelik insanlık dışı saldırılarını 7 Ekim'den sürdüren İsrail, uluslararası kamuoyunda desteğini gün geçtikçe kaybediyor. Diplomatik anlamda İsrail'e sessiz kalan ülkelerden bir tanesi olan Suudi Arabistan'da bu nedenle sokaklar karıştı.

Güvenlik güçleri ile arbede yaşandı

Gazze'de yapılan soykırıma varan katliamlara sessiz kalamayan kalabalık grup, sokaklara inerek İsrail'i ve Suudi Arabistan hükümetini protesto etti. Zaman zaman protestocularla güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı.

Gazze için dua etmedi iddiası

Öte yandan ayaklanmanın imamların Gazze için dua etmemesi nedeniyle çıktığı iddia edilirken, olaylara ilişkin görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

TATAR RAMAZAN

2014 DE ÜMREYE GİTMİŞTİM ,GELDİĞİMDE HACCA YAZILMIŞTIM BU SENE 9.SENE ÇIKMAYALI,ALLAH NASİP EDERSE HAC ÇIKARSA İNŞALLAH BU İSRAİL KÖPEKLERİNİN TASMASI ELİNDE OLAN BU KRAL FAHT İÇİN GİTMEYECEĞİM,BENİM GÖNLÜM GAZZEDEN YANA ,GAZZEYE SESSİZ KALANLARA PARA KAZANDIRMAK İSTEMİYORUM YAZIKLAR OLSUN SESSİZ KALANLARA.ALLAHIN GAZABI SESSİZ KALANLARA NASİP OLSUN İNŞ.ARABİSTAN AMERİKAN UŞAĞI OLAN PETROLÜNE GÜVENME SIRA SANADA GELECEK SABRET.

EME

arabistan özgür proteto hanı hak hanı uluslar arası haklar kurumlar en dipte kendileri zaten birisi çıkıp arabistanda haykırmalı bir yüryüş bir tasmadan kurtarılmalı orası
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23