• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Suudi Arabistan kararını verdi: Ham petrolün fiyatını artırdı... Araplar tüm dünyaya ilan etti

Yeniakit Publisher
2024-05-06 21:16:00 - 2024-05-07 00:44:31
Suudi Arabistan kararını verdi: Ham petrolün fiyatını artırdı... Araplar tüm dünyaya ilan etti

Suudi Arabistan, Asya'ya sattığı ham petrolünün fiyatını artırdı. Dünya devletleri Araplardan satın almak istiyor. Fakat son adımı sonrası piyasada hareketlilik değişebilir!

Suudi Arabistan, Asya'ya sattığı en önemli ham petrolünün fiyatını üst üste üçüncü ay artırdı. Bloomberg tarafından görülen bir fiyat listesine göre Saudi Aramco, Asya'daki müşterileri için Arab Light ham petrolünün Haziran ayı resmi satış fiyatını 90 sent artırarak bölgesel Umman-Dubai referans fiyatının varil başına 2,90 dolar üzerine yükseltti.

Avrupa'daki müşteriler de krallığın Haziran satış fiyatlarında büyük artışlar görürken, ABD için fiyatlar büyük ölçüde sabit kaldı.

Bloomberg anketine göre OPEC Nisan ayında günde 26,81 milyon varil pompalayarak bir önceki aya göre günde yaklaşık 50.000 varil daha az üretim yaptı. Sonuç olarak, grup ve müttefiklerinin yıl başında arz fazlasını önlemek için üzerinde anlaştığı arz kısıtlamaları hala tamamlanmadı. Irak ve Birleşik Arap Emirlikleri, üzerinde anlaşmaya varılan limitlerin üzerinde günde birkaç yüz bin varil pompalamaya devam ediyor.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kara

Müslümanın malına bir aile çökmüş kafirle ortaklaşa yiyorlar, müslüman köleliğe devam etsin, Ey ulu ecdad, Müslümana Adaleti kafir dağıtıyor ve keser gibi hep kendilerine bu adalet uyguluyo, Yeniden Fetih için Bir Ali bu soysuzlara yeter, Anadoluda, hak, hukuk, kural, Devlet düzeni ecnebilere teslim edilmiş, Milletin cebine göz dikilmiş, namusu ayaklar altında, töresi ortadan kaldırılmış, ümmet ortadan kaldırılmış, Irkçı bir düzen getirilmiş, ayaklar baş olmuş, başlar kesilmiş, ümmet inim inim faize, zinaya, yalana, hırsızlığa mahkum edilmiş, adaleti kendine göre sağlar olmuş, Hakimiyet Batıla teslim edilmiş, Hüküm sahibinin hükmü Camilere hapsedilmiş. Hak için, yeni bir dünya düzeni için Neredesin Ey Peygamber, neredesin Ya Ali, Bekir, Osman, Ömer, Selahaddin, Yavuz, Süleyman, Nerdesin ey Alparslan, Ümmetin kan revan, Ahir hayatı gibi, baba oğulu, oğul babayı tanımaz halde, neredesin Ey peygamber gelde gör halimizi ki yüzümüze tüküresin, Emanet müsiümanın namusu, canı ciğeriydi sizin zamanınızda şimdi ayaklar altında çoluk çocuk kadın demeden hunharca katlediliyor, müslümanda petrolün ve parasının derdine düşmüş. Heyhaaattt.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23