• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Suriye ve Mısır’a selam

Yeniakit Publisher
2013-09-27 21:33:33 - 2013-09-27 21:33:20
Suriye ve Mısır’a selam

Özgür-Der Üniversite Gençliği, İstanbul Üniversitesi Merkez Kampüsü önünde Suriye ve Mısır katliamlarını protesto etti. Konuşmacı Mehmet Garip Tanyıldızı, “Zafer ancak inananlarındır” dedi.

HABER MERKEZİ
Mücahit Gökduman’ın sunuculuğunu yaptığı eylemde “Despotizm ve Emperyalizme Karşı Yaşasın İslami Mücadelemiz”, “Suriye’de, Mısır’da… Tüm Ortadoğu’da, Diktatörler ve Emperyalistler Yenilecek! İslami Direniş Kazanacak!” yazılı pankartlar açılırken “Katil Esed Suriye’den Defol!”, “Emperyalizm Yenilecek, İslami Direniş Kazanacak!”, “Katil Beşşar İşbirlikçi İran!”, “Darbeci Firavunlar Döktükleri Kanda Boğulacak!”, “Emperyalistler Yenilecek, İslami Direniş Kazanacak!”, “Suriye’de Mısır’da Direnişe Bin Selam!”, “Darbeciler Halka Hesap Verecek!”, “Müslüman Kardeşlerimizin Yanındayız!”, “Emperyalizmin Karamalarına, Esed Lobisinin İftiralarına Karşı, Suriye İslami Direnişini Savunacağız!” yazılı dövizler taşındı. Mehmet Garip Tanyıldızı ve Esra Aydın’ın konuşmacı olduğu eyleme Grup Yürüyüş de ezgi ve marşlarıyla destek verdi.
ZAFER ANCAK İNANANLARINDIR
Mehmet Garip Tanyıldızı, Mısır ve Suriyeli Müslümanların onurlu bir şekilde direnişlerini sürdürdüklerini belirtti. Tanyıldızı bu süreçte İslam düşmanı Ulusalcı ve Sol-Sosyalist çevrelerin alçaklıklarına şahit olduğumuzu vurguladı. ABD’yi, Rusya’yı ve laik-seküler grupları çok iyi tanıdığımızı, söz konusu İslam olunca nasıl cephe aldıklarını bildiğimizi kaydeden Tanyıldızı onların ise Müslümanları hiç tanıyamadığını vurguladı. Son olarak Müslümanların ölülerinin cennete, onlarınkinin ise cehenneme gideceğini ifade eden Tanyıldızı “Zafer ancak inananlarındır” diyerek konuşmasını bitirdi.
KİMYASAL SİLAH YERİNE VARİL BOMBASI
Esra Aydın yaptığı konuşmada öncelikle kimyasal silah üzerinden yükselen tartışmaları değerlendirdi. Kimyasal silah kullanımına uluslararası kamuoyunun sert tepki verdiğini fakat Esed rejiminin bomba ve konvansiyonel silahlarla halkı katledişine hiçbir ses çıkartılmadığına işaret eden Aydın, bunun bir çelişki olduğunu ifade etti. Batı’nın ya da diğer uluslararası kuruluşların bir müdahale veya yaptırım uygulamaktan uzak olduğunu ve de aralarında anlaştıklarını belirten Aydın, Müslümanların Suriye’de süren katliamlara sessiz kalmaması gerektiğini vurguladı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23