• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Suriye için İslam ülkeleri karar vermeli”

Yeniakit Publisher
2013-08-31 21:05:05 - 2013-08-31 21:05:57
"Suriye için İslam ülkeleri karar vermeli"

Her hafta düzenli olarak gerçekleşen başörtüsüne özgürlük eylemlerinin bu haftaki konusu Amerika öncülüğündeki uluslararası güçlerin Suriye’ye yapmayı düşündüğü müdahale oldu. Platformlar, müdahaleye karşı çıktı ve İslam ülkelerinin bir araya gelerek, Suriye konusunda karar alması gerektiğini vurguladı.

HABER MERKEZİ
Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformu, 343. basın açıklamasını gerçekleştirdi. Platform adına basın açıklamasını okuyan Mahmut Alemdar, Suriye’de iki yılı aşkın süredir devam eden katliama dur demek için vahşi Batı’nın inisiyatif kullanmasını beklemenin büyük bir vebal olduğunu söyledi. Suriye’de Baas rejiminin başındaki diktatör Beşşar Esad’ın 100 binin üzerinde insanı katlettiğini ifade eden Alemdar, “Ölen insanların Müslüman olmalarından dolayı katliamlar ABD, AB, BM ve Batılı sözde insan hakları kuruluşları tarafından görmezden gelinmiştir. Özelde Suriye ve Mısır’da, genelde tüm bölgede akan kanın durması için kendi halklarının kanlarını içmeye devam eden diktatörlerin, işbirlikçilerin vahşetine direnen insanlara destek vermek için Türkiye’nin göstermiş olduğu hassasiyeti İran’dan da bekliyoruz. Yoksa bunca akan Müslüman kanında vebalden boğulursunuz” dedi.
KOCAELİ: Amerika operasyonu,
şüphesiz ki ümmetin hayrına değildir
Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu 437. eylemini gerçekleştirdi. Platform adına basın açıklamasını İnsan Hakları Savunucuları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Orhangazi Ergin okudu. Ergin; Esad rejiminin, Özgür Suriye Ordusu karşısında bitip tükenmişken, bu aşamada Amerika ve Haçlı kuvvetlerinin Suriye’ye yapacağı operasyonun insani bir duyarlılıktan kaynaklanmadığını söyledi. Ergin; “Bosna ve Kosova örneklerinde olduğu gibi savaş kazanıldıktan sonra kurtarıcı rolünde piyasaya çıkan Amerika’nın amacı bu coğrafyalarda kendi çıkarlarına hizmet edecek yönetimler tesis etmektir. Suriye pastasından pay kapmaktır. Ülkenin milli kaynaklarına savaş tazminatı olarak el koymaktır. Amerika operasyonu, şüphesiz ki ümmetin hayrına değildir. Bu şer Haçlı güçler hiçbir zaman için ümmetin hayrını istemez, kuyusunu kazarlar. ‘Barış ve demokrasi getireceğiz’ diye girdikleri Afganistan ve Irak’ta yüz binlerce ölü, dul, yetim bıraktılar” diye konuştu.
“İran ve Hizbullah en büyük suçludur”
“Önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi konuşulan Amerikan müdahalesinde,  Esad’ın gitmesini verdiği destekle geciktiren İran ve Hizbullah en büyük suçludur” diyen Ergin sözlerinin devamında şunları söyledi: “Esad’ın bugüne kadar ayakta kalmasını sağlayan bu destektir. İran’ın tutumu, olayları bu noktaya getirip leş kargalarının, akbabaların buraya üşüşmesine sebep olmuştur. İran ve Hizbullah katil Esad rejimine verdiği desteği derhal kesmelidir. Çünkü büyük şeytan Amerika’nın Suriye işgali ümmetin aleyhine olacaktır.”
SURİYE’DE ATEŞ KÖRÜKLENECEK
Sakarya Adalet Girişimi de 416. defa meydanlara indi. Girişim adına okunan basın açıklamasında Suriye’de müdahale değil siyasal geçişin yapılması istendi. Açıklamada; “Geçtiğimiz günlerde Suriye’de yaşanan ve her kim yaparsa yapsın açık şekilde tel’in ettiğimiz kimyasal saldırı, krizi yeni bir aşamaya taşımıştır. Üç yıldır halkın meşru taleplerini şiddet politikasıyla bastırmaya çalışan Suriye yönetimine karşı, Ortadoğu’yu ‘İsrail’in güvenliği’ ekseninde dizayn etmek isteyen uluslararası güçler; şimdi de ‘kurtarıcı’ rolüne soyunmuşlardır! Suriye’de akan kana yatırım yapan, son bir buçuk aydır ise Mısır’da darbeci katilleri her yönden destekleyen ülkelerin, Suriye halkının esenliğini düşündüğüne kim inanır? ABD’nin başını çektiği ve maalesef Türkiye’nin de destek sözü verdiği koalisyon, Suriye’deki ateşi söndürmeyecek, bilakis körükleyecektir” denildi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23