• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Suriye için "Bir Lokma, Bir Hırka"

Yeniakit Publisher
2014-01-12 15:08:08 - 2014-01-12 15:10:39
 Suriye için "Bir Lokma, Bir Hırka"

- İHH Genel Başkanı Yıldırım: "Adamlar o bombayı attığı zaman solcuymuş, sağcıymış, tesettürlüymüş değilmiş hiç ayrım yapmıyorlar. Bunu bilesiniz. Yeter ki Müslüman topraklarda Müslüman ana babadan doğsun. Müslüman'ın Müslüman'dan başka dostu yoktur"



-"Herkes akıllı olsun. Hedefleri İslam coğrafyasına saldırmak. Amerikalılar, 4. dünya savaşı diye adlandırıyorlar bu süreci"

DÜZCE  - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, birçok savaş bölgesini gezdiğini belirterek, "Adamlar o bombayı attığı zaman solcuymuş, sağcıymış, tesettürlüymüş değilmiş hiç ayrım yapmıyorlar. Bunu bilesiniz. Yeter ki Müslüman topraklarda Müslüman ana babadan doğsun. Müslüman'ın Müslüman'dan başka dostu yoktur" dedi.

Düzce Belediyesi ve İHH Düzce Şubesince Suriye için başlatılan "Bir Lokma, Bir Hırka" yardım kampanyasına destek amacıyla kente gelen Yıldırım, Müftülük Toplantı Salonu'nda dernek gönüllüleriyle buluştu.

Bulunduğu savaş bölgelerinde gördüğü acı manzaraları dernek gönüllüleriyle paylaşan Yıldırım, Suriye'de hamile kadınların karınlarının deşildiğini, mescitlerin cesetlerle dolup taştığını anlattı. 

"Allah aşkına dünyada başka bir savaş var mı?" diye soran Yıldırım, "Hristiyan'ın Hristiyan'la kavga ettiği, Yahudilerle Hristiyanların savaştığı bir yer gösterin. Hepsi birleşmiş Müslümanların üzerine çökmüşler" diye konuştu.

İsrafın, başkasının hakkına girmek anlamına geldiğini dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu:

"Neden uyanmıyorsunuz? Niçin sokaklara çıkıp komşunuzu uyarmıyorsunuz? Gününü gün edenlere bu bilgileri neden aktarmıyorsunuz? İnsanlar israf yapınca neden onlara dur demiyorsunuz? Marketlere girince arabaları doldurmak için hızla önünüze ne geliyorsa arabaların içine atıyorsunuz. İsraf başkasının hakkına girmek değil mi? Kuşları bile düşünen bir medeniyetin parçasıyız."

-"Babasının yerini söylemeyen Suriyeli çocuğun dizleri matkapla delindi"

Suriyeli bir çocuğun babasının yerini söylemediği için dizlerinin matkapla delindiğini anlatan Yıldırım, “Size hangi işkenceyi anlatayım. Herkes Allah'tan korksun. Bu ülke, siyasi kaygılar ve bürokrasiye 3 yönetici sokma adına kaybedilecek bir ülke değil. Herkes akıllı olsun. Hedefleri İslam coğrafyasına saldırmak. Amerikalılar, 4. dünya savaşı diye adlandırıyorlar bu süreci" ifadesini kullandı.

Gezdiği savaş bölgelerinde bir şeyi çok iyi gördüğünü ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Adamlar o bombayı attığı zaman solcuymuş, sağcıymış, tesettürlüymüş değilmiş hiç ayrım yapmıyorlar. Bunu bilesiniz. Yeter ki Müslüman topraklarda Müslüman ana babadan doğsun. Müslüman'ın Müslüman'dan başka dostu yoktur. Suriye'de öyle bir güç yetişiyor ki Allah'ın izniyle hiç tereddüt etmeyin, 300 yıllık tarihimiz tekerrür edecek. Çok Kur'an okuyacağız, başkasının hakkını yemeyeceğiz. Allah'tan başkasından korkmayacağız ve hiç kimseye aklımızı kiraya vermeyeceğiz."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23