• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Süresiz nafaka ve genç evlilerin umudu sonbahara kaldı!

Yeniakit Publisher
2022-07-05 09:20:00 -
Süresiz nafaka ve genç evlilerin umudu sonbahara kaldı!

TBMM, 1 Ekim 2022’ye kadar tatile girerken, toplumun önemli bir kesiminin beklediği süresiz nafaka ve genç evlilik mağdurlarının çözümü de yeni yasama dönemine kaldı.

Toplumun kanayan yaralarından biri haline gelen 3 milyon vatandaşı direkt olarak etkileyen süresiz nafaka sisteminde değişiklik yapılması planlanıyordu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı, tarafından konuyla ilgili çalışmalar yapılsa da bir neticeye varılamadığı için yasama döneminde sonuçlandırılamadı.

Hayal kırıklığı yaşıyoruz

Meclis tatile girerken sorunlara yönelik adımların atılmaması konusunda tepki gösteren Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu kurucusu İlhan Ergincan, şunları dile getirdi: “Cumhurbaşkanımızın 100 günlük sürece dahil etmesi ile başlayan, yıllar geçtiği halde kanunlaşmaması ve ülkemizde yapılan her seçim öncesi verilen vaatler ile ertelenen umutlar, hayal kırıklığına sebep olmuştur. Söz konusu başka konular olunca bir gecede kanun çıkaranların, toplumun temel taşı aile için somut bir adım atamamasını kınıyoruz.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vicdan

Namazımızı kılıyor,orucumuzu tutuyor,zekatımızı veriyor,hac'ca da gidiyoruz.Kızımız süresiz nafaka alıyor,boşandığı kocasından.Buda onun en doğal hakkı.Kanunlar öyle diyor.Camilerde ben duymadım nafaka haram diye!

İzmirli

Ne beklenir. Halkı dusunenmi var.biziyonetenlerin Müslümanlığı dan şüphe ediyoruz artık.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23