• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sürece destek çığ gibi

Yeniakit Publisher
2013-05-01 21:18:00 - 2013-05-01 21:19:09
Sürece destek çığ gibi

Akit’e konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, çözüm sürecine olan desteğin her bölgede olduğunu belirterek, “Halkımız biran önce akan kanın durmasını, acının ve gözyaşının dinmesini arzuluyor. Halk dört gözle çözümü bekliyor” dedi.

EROL METİN / ANKARA- Somut adımlar atıldıkça çözüm sürecine olan destek de katlanarak büyüyor. Akit’e konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, kardeşin kardeşi vurmadığı bir ortamı hazırlama gayreti içerisinde olduklarını söyledi.
“HALK KANIN BİRAN ÖNCE
DURMASINI İSTİYOR”
Seçim bölgesindeki vatandaşların süreci büyük bir heyecanla sahiplendiğini belirten Aydın, “Adıyaman ilimizde çözüm sürecine yüzde yüz destek var. Bu noktada destek tamdır. Halkımız biran önce akan kanın durmasını, acının ve gözyaşının dinmesini arzuluyor. Bu noktada da gerek sivil toplum kuruluşlarımız gerek kanaat önderlerimiz, tüm hemşehrilerimiz, vatandaşlarımız bu noktada hemfikirler. Adıyaman bu açıdan hakikaten ciddi bir birliktelik de sağlamış vilayet zaten. Bir huzur kenti, barış ve kardeşlik kenti. Bu kardeşliğin tüm Türkiye’ye yayılması dileğinde, duasında, desteğinde bulunuyorlar. Adıyaman halkı dört gözle çözümü bekliyor” dedi.
“CHP’DE BİLE DESTEK YÜZDE 65 İSE…”
Batı illerinde de sürece olan desteğin kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Aydın, süreç karşıtlarının farklı bir hava yaymaya çalıştıklarına dikkat çekti. Doğulusu batılısı, kuzeylisi güneylisi tüm vatandaşların kendilerinden terörü sonlandırmalarını beklediklerini ifade eden Ahmet Aydın, şöyle konuştu: “Batıda da her geçen gün ciddi manada bir destek artışı söz konusudur. Hatta CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Gülseren (Onanç) Hanım’ın kendi ifadesi ve istifaya da sebebiyet veren ifadesi, ‘CHP’nin tabanında yüzde 65 gibi bir destek var’ diyor. CHP tabanında bile yüzde 65 destek varsa Türkiye’de bu desteğin çok daha fazla olduğunu düşünmeliyiz. Süreç ilerledikçe süreçle ilgili kanaatler beliriyor. Olumlu manada beliriyor ve her geçen gün bu noktada destek de artıyor. Yapılan kamuoyu anketleri de bunu gösteriyor. Çünkü Türkiye halkı, Türkiye Cumhuriyeti halkı artık çözümün gelmesini istiyor, terör sorununun gündemden düşmesini bekliyor. Bu noktada milletimiz bütün siyasetçilere, sorumluluk makamındaki herkese millet adına siyaset yapın diyor. Milletin kardeşliğini tesis etmek adına bu çözüme destek olun diyor ve çözüm gelsin diyor.”
Akil insanların çalışmaları sürüyor
HABER MERKEZİ
Akil İnsanlar Heyetleri 7 bölgedeki çalışmalarına bütün hızıyla devam ediyor. Karadeniz Bölgesi’nde 3 haftadır vatandaş, STK temsilcisi ve siyasilerle görüşmeler yapan Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, Karadeniz’de çoğunluğun süreci desteklediğini söyledi. Şehit ailelerini toplantılara çağırmayıp ayaklarına gittiklerini belirten Hakyemez, “Şehit aileleri bu toplantılara gelse muhtemelen farklı tepkiler alacaklar ve bundan zarar görecekler. Onun için ayaklarına gidiyoruz. İnsanlar, bu sıkıntıları, bizim bahsettiğimiz acıları yaşadıkları için çok daha duyarlı ve sağduyulu düşündüğü zaman başka bir çözüm görmediğinde pekala çözüm sürecini destekliyor” değerlendirmesinde bulundu.
Çözüm sürecinde insanların özellikle “Devlet güçlüdür, ülkenin bölünmez bütünlüğü konusunda bir taviz istemiyoruz” vurgusu yaptığını kaydeden Hakyemez, “Zaten biz de aynı düşünceye sahibiz. Katılımcıların hepsi, süreci destekleyenler de sürece karşı olanlar da bölünmez bütünlük konusunda hemfikirdir” ifadesini kullandı.
Bu arada; Yusuf Şevki Hakyemez, Grup Başkanvekili Vedat Bilgin, Grup Sekreteri Fatma Benli, grup üyeleri Kürşat Bumin, Oral Çalışlar, Yıldıray Oğur, Şemsi Bayraktar ve Bendevi Palandöken, Çorum’da bir otelde sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.
Grup Başkanı Hakyemez, “30 yıldır kullanılan yöntemle bu sorunun çözülmeyeceği aşikardır. Onun için çözüm süreci olarak adlandırdığımız, silahı bırakarak siyaset yoluyla bu işin çözümü noktasında bir adım atıldı. Biz de karşınızda heyet olarak bu süreci destekliyoruz” dedi. Grup Üyesi Bendevi Palandöken ise, “İnşallah bu mesele bittiği zaman ülkede kepenkler kapanmayacak, canlar yanmayacak, aileler perişan olmayacak, televizyonu açtığımız zaman şiddet ve kan görmeyeceğiz” diye konuştu.
Grup Başkanvekili Vedat Bilgin, “Türkiye, üstün bir konumda terör örgütünü sonlandırıyor” derken, Oral Çalışlar da, sürecin PKK’nın silah bırakması yönünde geliştiğini söyledi.
DOĞU ANADOLU’DA  ZİYARETLER BAŞLADI
Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Grubu Başkanı Can Paker ise, “Türkiye halkı, Türkiye’nin ekonomisinin bu sürecin sonunda bambaşka bir noktaya geleceğinin farkında. Herhalde, barış süreci çok daha kolay olacak” dedi.
Heyet üyeleriyle Tunceli’de ziyaretlere başlayan Paker, konakladıkları otelin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Tunceli’de halkın büyük kesiminin barışı istediğini ve bunu çok bilinçli şekilde dile getirdiğini söyledi. Bölge halkının hem ekonomik hem de sosyal açıdan barışı istediğini belirten Paker, “Türk halkı, olaya hem duygusal hem de kendi geleceği açısından ekonomik bakıyor. Yani Türkiye halkı, Türkiye’nin ekonomisinin bu sürecinin sonunda bambaşka bir noktaya geleceğinin farkında. Herhalde, barış süreci çok daha kolay olacak” diye konuştu.
YARALARI TAMİR ETMELİYİZ
Kırşehir’deki temaslarının ardından değerlendirmelerde bulunan Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu üyesi Prof. Dr. Erol Göka ise, “Kalben söylüyorum hepimiz çok yaralıyız. Yaraları tamir etmeye başlayalım ki 4 aydır doğan bebelere bir şey aktarmayalım” dedi. Türkiye’de 30 yıldır terör sorunu olmasına rağmen Kırşehir’deki Türk ve Kürt köylerinde en ufak bir sorunun yaşanmamış olmasını dikkate değer bulduğunu ifade eden Göka, geçmişte de Moğol istilasına maruz kalmış Selçuklu’dan, Ahilik ruhu ve benzeri akımlar sayesinde Osmanlı Devleti’nin çıktığını belirtti.
“Yaşanan tüm provokasyonlara rağmen 30 senedir Kürtlerle Türkler birbirini yememiş” diyen Göka, milletin birlikte yaşama arzusunu sulh ve sükunetle taçlandırmak istediğine dikkati çekti. Göka, “Aynı camiye, aynı kahvehaneye gitmeye devam ediyoruz. Önce şu milleti bir alkışlayalım, bu millet alkışı çoktan hak etti” diye konuştu. Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Üyesi Yard. Doç. Dr. Vahap Coşkun ise, “Çözüm sürecine sivil toplum örgütlerinden ziyade toplumdan destek var” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23