• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Süreç biterse sorumlusu Kandil ve HDP olur

Yeniakit Publisher
2014-06-05 09:03:00 - 2014-06-05 07:04:46
Süreç biterse sorumlusu Kandil ve HDP olur

AK Parti hükümetinin her türlü riski göze alarak başlattığı çözüm sürecinde silahsızlanma hedefine doğru ilerlenirken, terör örgütü ve yandaşları çözüm sürecini sonlandırmak için eylemlerini her geçen gün artırıyor. Duruma tepki gösteren bölge milletvekilleri, süreç biterse sorumlusunun Kandil ve HDP olacağının altını çiziyor.

HASAN ÖNAL / TBMM BÜROSU - Ak Parti hükümetinin her türlü riski göze alarak başlattığı çözüm sürecinde silahsızlanma hedefine doğru ilerlerken, terör örgütü ve yandaşları çözüm sürecini sonlandırmak için eylemlerini her geçen gün artırıyor. Duruma tepki gösteren bölge milletvekilleri, hükümetin akan kanı durdurmak, anaların gözyaşlarını dindirmek için yola çıktığına vurgu yaparak, terör örgütü ve yandaşlarının süreci bitirme peşinde olduklarına dikkat çekti. Süreci sabote edenlerin bunun vebalinden kurtulamayacaklarını aktaran vekiller, buna seyirci kalan HDP’nin de bunun altından kalkamayacağını kaydetti. Vekiller, süreç biterse sorumlusunun Kandil ve HDP olacağının altını çizdi.

SÜREÇ BİTERSE SORUMLUSU KANDİL VE HDP OLUR

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, PKK’nın ‘ben buradayım, beni görmezseniz size gösteririm’ demek için çocuk kaçırma, yol kesme eylemlerini artırdığını ifade ederek, “PKK, sabotaj eylemleriyle hükümeti köşeye sıkıştırmak istiyor. Hükümete ‘elini çabuk tutmazsanız sonucuna katlanırsınız’ mesajı veriyor. PKK’nın şımarıklıklarına müsamaha edecek değiliz. Silah üzerinden siyasal rant devşirmeye devam ederlerse çözsüm süreci çok farklı yöne evrilebilir. Bunun sorumlusu da Kandil ve HDP olur” dedi.

HDP’nin hiçbir zaman makul olmadığını, Kandil’den daha çok Kandilcilik yaptığını belirten Metiner, “HDP, demokratik siyaset üzerinden Kandil’in istekleri doğrultusunda daha da şahin gözükerek Kandil’e yaranmak istedi. Çözüm sürecinin rotasını belirleyen bir parti olamadı. HDP, Kandil ne istiyorsa onu daha ağır bir şekilde dile getirdi. Sıkıntı da burada zaten. HDP, Kandil’e telkinleri olan bir parti de olamadı. ETA’da siyasi kanat, askeri kanadın rotasını belirlerken; bu HDP’de tam tersi şekilde işliyor. Şiddet eylemleri, yol kesmeler, adam kaçırmalar, annelere yönelik şımarık tavırlar devam ederse hükümet bu konuda seyirci kalmaz. PKK, HDP de şunu bilsin çözüm süreci şımarıklarına müsaade edilecek bir süreç değildir” diye konuştu.

HALK HUZURLU HAVANIN DEVAMINI İSTİYOR

AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar da; her örgütün içerisinde şahin kesimi mevcut olduğunu belirterek, “Örgütü kendi menfaatlerine kullananlar mevcuttur. Bugün halkımız atılan demokratik adımlardan memnun. Bu barış elinin havada kalmaması gerektiğine kanaat etti. Halkımız huzurlu havanın devamından yana. Örgütün içerisinde bunun tersine hareket etmek isteyen, bu huzur ortamını bozmak isteyen lokal, ferdi ve örgütün tümünü temsil etmeyenlere prim vereceklerini sanmıyorum. Halka rağmen bir şey yapılamaz. Halk, Kürt halkının örf ve adetlerine sahip çıkar. Demokratik ve kültürel haklarını sonuna kadar destekler” dedi.

MECLİS’TEN DÖVÜLEREK ÇIKARILDIKLARINI NE ÇABUK UNUTTULAR

Silah döneminin sona erdiğini, diyalog ve demokratik bir siyasi dönem geldiğini ifade eden Dindar, “Artık hukuk çerçevesi içerisinde, parlamento çatısı altında herkes kendini ifade edebiliyor. Talep edilen birçok şey de karşılandı. Bu ortamı AK Parti iktidarı ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan oluşturdu. AK Parti iktidarı öncesinde, Meclis’ten polis zoruyla, dövülerek çıkarılan milletvekillerinin görüntülerini unutmayalım. Ana dilimizde Kürtçe propaganda yaptığımızda içeri alınıyorduk. 1999 seçim sürecinde halkla Kürtçe konuştuğum için ben de içeri alındım. Bugün bunlar ortadan kalktıysa bunu Sayın Tayyip Erdoğan’a borçluyuz. Bu nedenle bir şeyler talep ederken şiddete başvurulmamalı. Kim şiddete başvuruyorsa yanlış yapıyor” diye konuştu.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23