• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sultanahmet’te ümmet ruhu

Yeniakit Publisher
2013-08-08 21:06:06 - 2013-08-08 21:13:31
Sultanahmet’te ümmet ruhu

Milyonlarca mümin camilerde, cami avlusunda her türlü kardeşlik uyumu içerisinde yan yana, diz dize, art arda aynı safta bir araya geldi. Bir ayı Allah için oruçlu geçiren ve teravihlerde saf tutan müminler, Ramazan Bayramı namazını kılmak için camilere akın etti. Diyanet İşleri Başkanlığı, Namaz Gönüllüleri Platformu ve Mihrap Gönüllüleri Platformu’nun çağrısı üzerine onbinlerce Müslüman Sultanahmet Camii’nde bayram namazı için saf tuttu.

MEHMET ÖZMEN / İSTANBUL
Ramazan Bayramı münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı, Namaz Gönüllüleri Platformu ve Mihrap Gönüllüleri Platformu bir program düzenledi. Sultanahmet Camii’nde bayram namazının kılınması yönündeki çağrıları dikkate alan binlerce vatandaş, sabahın erken saatlerinde camiye koştu. Camide yer bulamayanlar ise avluda saf tuttu. Namaz safları avlunun da dışına taştı. Hutbeyi Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez okudu.
GÖRMEZ: HZ. SÜLEYMAN MİSALİ
GÜCÜMÜZÜ NEZAKETLE KULLANACAĞIZ.
ELİNİZLE KARDEŞLİĞİ YENİDEN İNŞA EDİN!
İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran, bayram namazını kıldırırken, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez hutbeyi okudu. Hutbede Görmez, “kardeşlik” vurgusunda bulundu. İnsanları diline ve rengine bakmadan sevmemiz gerektiğini ifade eden Görmez, “Kimseyi ırkından ötürü yüceltmeyeceğiz, aşağılamayacağız diyebiliyorsanız bugün bayramınızdır. Bayramınız mübarek olsun. Ey oruç tuttukça şefkat ve merhameti kuşanan, güneşin batışını sevinçle, gün doğumunu huzurla karşılayan kardeşlerim diyebilir misiniz şimdi; tüm dünyaya insanların hor görülmediği, kadınların ezilmediği, çocukların üzülmediği bir güzel medeniyet örneği sunacağız? Diyebilir misiniz şimdi; Hz. Süleyman misali gücümüzü ve imkânımızı karıncayı bile incitmeyecek nezaketle kullanacağız? Diyebiliyorsanız bugün bayramınızdır. Bayramınız mübarek olsun. Ayrı coğrafyalardan, ayrı dillerden, ayrı ırklardan, ayrı yaşlardan, ayrı kültürlerden milyonlarca insanın, şimdi şu bayram saatinde aynı sevincin etrafında halkalanması, tıpkı sizin gibi şu an yan yana oturuyor, aynı kıbleye dönüyor olması, merhamet kuraklığı çeken insanlığın, merhameti yeniden kuşanması için tutuşturulmuş bir rahmet meşalesidir... Uzun kışlar ardından baharın rengarenk doğuşuna şahit olan, koyu gecelerin sonunda sabahın gelişiyle umutlanan kardeşlerim diyebilirsiniz şimdi; biz muhabbet fedaisiyiz, husumete vaktimiz yok bizim. Diyebilir misiniz şimdi; bize ümitsizlik haram, biz insanlığa barış baharları armağan edeceğiz? Diyebiliyorsanız bugün bayram sizin bayramınızdır. Bayramınız mübarek olsun. Elinizle yeniden kardeşliği inşa edin” dedi.

NAMAZIN ARDINDAN VATANDAŞLAR
BİRBİRLERİNE SARILARAK BAYRAMLAŞTI
Namazın ardından vatandaşlar birbirlerine sarılarak bayramlaştı. Sultanahmet’te bayram namazı kıldıkları için mutlu olduklarını söyleyen vatandaşlar, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Ramazan Bayramı’nın bütün insanlığa huzur ve barış getirmesini dileyen vatandaşlar, kalabalığın bu arzuyu yansıttığını dile getirdi.
KİMLER KATILDI?
Namaz Gönüllüleri Platformu, Mihrab Gönüllüleri Platformu ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da desteğiyle Sultanahmet Camii’nde onbinlerin katıldığı bayram namazına Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gazetemizin İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, Gazetemiz Yazarı Abdurrahman Dilipak, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, Namaz Gönüllüleri Platformu üyelerinden Ahmet Bulut, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran’ın yanı sıra onbinlerce Müslüman katıldı.
Program Diyanet TV ve Ülke tv’den canlı olarak yayınlandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23