• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Süleyman Şah Türk toprağıdır

Yeniakit Publisher
2014-03-15 07:33:00 - 2014-03-15 01:31:44
Süleyman Şah Türk toprağıdır

Türkiye-Azerbaycan-İran Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı’nda konuşan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Suriye’deki Süleyman Şah Türbesi’nin Türk toprağı olduğunu ve gerekirse savunacaklarını söyledi.

VAN - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye’deki Süleyman Şah Türbesi’nin bulunduğu toprakların uluslararası hukuk gereğince Türk toprağı olduğunu ve Türkiye’nin buranın güvenliği için her türlü tedbiri aldığını söyledi.  Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Van’da düzenlenen Türkiye-Azerbaycan-İran Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı’nın ardından mevkidaşlarıyla yaptığı ortak basın toplantısında, Süleyman Şah Türbesi çevresindeki gelişmelere ilişkin soruları cevapladı.

Şu an itibariyle gerek askerlerimize ve oradaki toprağımıza yönelik herhangi bir ihlalin söz konusu olmadığını belirten Davutoğlu, “Ancak böyle bir tehlike söz konusu olması halinde her türlü tedbir alınacak şekilde hazırlıklıyız.  Süleyman Şah Türbesi, sınır ötesindeki tek toprağımızdır. Dolayısıyla, güvenliği ve istikrarı konusunda Türkiye her türlü tedbiri almak hakkına sahip. Oraya dönük olarak ister rejimden, ister radikal gruplardan, ister başka bir yerden gelebilecek her türlü saldırı aynıyla mukabele görür ve oradaki o vatan toprağının savunması konusunda da Türkiye hiçbir tereddüt göstermeden her türlü tedbiri alır” diye konuştu. Davutoğlu, Süleyman Şah Türbesi ve orada görev yapan Türk askerlerinin güvenliğine yönelik herhangi bir ihlalin söz konusu olamayacağını, aksi durumda gerekli bütün hazırlıklar ve her türlü çalışmanın tamamlandığını söyledi.

SURİYE'DEKİ OTORİTE BOŞLUĞU GÜVENLİK KRİZİNE DÖNÜŞTÜ

Suriye’deki gelişmeleri kaygıyla takip ettiklerini belirten Davutoğlu, Suriye rejiminin ortaya çıkardığı güç ve otorite boşluğunun büyük bir güvenlik krizine dönüştüğüne dikkati çekerek, birtakım radikal grupların Suriye’nin kuzeyindeki bu boşluğu doldurma çabasına girip oradaki terör faaliyetlerini yoğunlaştırdıklarını ifade etti. Davutoğlu, bu grupların rejimle hiçbir mücadele yürütmeden kuzeydeki halka yönelik baskıyı artırdığını ve Özgür Suriye Ordusu ile çatışmaya yöneldiğini kaydetti.

BARZANİ İLE GÖRÜŞECEK

Davutoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani’nin ziyaretine ilişkin soru üzerine ise, Barzani ve bölge valileriyle bugün Van’da bir araya geleceklerini kaydetti. Davutoğlu, görüşmede özellikle sınırda ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi, gümrük geçişlerinin kolaylaştırılması gibi konuları ele alacaklarını söyledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23