• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Suikaste uğrayan Buhari Hoca son yolculuğuna uğurlandı

Yeniakit Publisher
2014-12-12 19:12:00 - 2014-12-12 19:28:24
Suikaste uğrayan Buhari Hoca son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul'da düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybeden Özbek asıllı Abdullah Buhari, Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazını ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Türkiye'de faili meçhullerin ardı arkası kesilmiyor. Suikastlarin merkezi haline gelen İstanbul'da son kurban Özbek asıllı alim Abdullah Buhari oldu. Zeytinburnu'nda İhsan İlmi Hizmetleri ve Yardımlaşma Derneği'nin önünde silahla vurularak katledilen 'Özbek Hoca' lakaplı Özbekistanlı Abdullah Buhari, Fatih Camii'nde Cuma namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından, talebeleri ve sevenleri tarafından tekbirler eşliğinde son yolculuğuna uğurladı.





Olay, önceki gün saat 10:00 sıralarında, Yeşiltepe Mahallesi, 74/3 Sokak üzerinde bulunan İhsan İlmi Hizmetler ve Yardımlaşma Derneği’nin önünde meydana geldi. Çevresinde ‘Özbek Hoca’ olarak bilinen Özbekistan asıllı Abdullah Buhari, her sabah dini ders verdiği derneğe gelmek üzere evinden çıkarken silahlı saldırıya uğradı. Buhari, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.



Katil zanlısı dün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken Buhari için Fatih Camii’ne Cuma vakti cenaze namazı kılındı. Cenazeye Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve çok sayıda kişi katıldı. Cenaze namazından önce Buhari için dualar edildi. Buhari’nin eşi ve çocuğu da gözyaşlarını tutamayarak tabutun başından ayrılamadı.



Buhari’nin eşi de cenaze namazını tabutun yan tarafında kıldı. Çevredekiler Buhari’nin eşini, tabutun yanından güçlükle uzaklaştırdı. Abdullah Buhari’nin cenazesi tekbirler eşliğinde omuzlara alındı ve cenaze aracıyla getirildiği Eyüp Mezarlığı’nda toprağa verildi.



Kılınan cenaze namazının ardından kısa bir konuşma yapan Abdullah Buhari'nin bir talebesi, öldürülmekle bitmeyeceklerine vurgu yaparak, “10 Aralık tarihinde sabah vaktinde şehid edilen Abdullah Buhari hocamız İslam düşmanı bir tağuttan, üstüne basa basa söylüyorum Özbekistan'ı idare eden bir tağutun idaresinden hicret etmek zorunda kalmıştır. Abdullah Buhari Allah'ın dininin hükümlerini, hatta namazın yasaklandığı bir ülkede İslam Kerimov diktatörünün zulmü sebebi ile hicret eden binlerce Müslümandan sadece bir tanesidir. Abdullah Buhari kısa sürede hicreti yaşadığı gibi hayatını da şehadetle taçlandırdı. Onu şehid eden katiller şunu bilsinler ki, İslam davasına inanan, yeryüzünde Allah'ın dinini hakim kılmak için mücadele eden müminler öldürülmekle bitmezler. Bu güne kadar yüzlerce talebe yetiştiren Abdullah hocamızı son yolculuğuna uğurlarken, talebeleri olarak Rabbimizin huzurunda bir kez daha söz veriyoruz ki şehidlerimizin yolunu sürdüreceğiz. İslam davasından ayrılmayacağız. Son nefesimizi verene kadar onun yolunu sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

www.yeniakit.com.tr


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23