• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

STV’ye tepki çığ gibi

Yeniakit Publisher
2014-02-12 20:07:07 - 2014-02-13 10:09:22
STV’ye tepki çığ gibi

Cemaat TV’si Samanyolu’nun Peygamber Efendimizi gökten ışık halesi şeklinde indirip bir kamyona bindirmesine toplumun her kesiminden tepki yağıyor. Yönetmen Erem Şentürk ve Yönetmen Mesut Uçakan, yapılanın çok büyük bir yanlış olduğunu söyledi. TİMAV Başkanı Öksüz, “Bu saygısızlıktır” derken, Doç. Dr. Okumuşlar, “Büyük istismar” diye nitelendirdi.

ANKARA - Cemaatin yayın organlarından Samanyolu TV’de yayınlanan Şefkat Tepe adlı dizide Peygamber Efendimizi gökten ışık halesi şeklinde indirip bir kamyona bindirmesi sahnesine yönetmenlerden, STK temsilcileri ve bilim adamlarından sert tepkiler geldi.

Avrupa’nın birçok ülkesinde Peygamber Efendimizin filmlere konu edildiğini hatırlatan Şentürk, “Aynı durum şimdi de Müslüman ülkelerine sıçradı. Peygamber Efendimiz’in gökten ışık halesi şeklinde indirilip bir kamyona bindirilmesi sahnesi basit sektörel rezilliktir ve sünnete karşı sinsi bir mücadeleden öte bir şey değildir.  Bu sahnede tıpkı Vatikan Hıristiyanlarının Hz İsa’ya yaptıklarının aynısını şimdi de Hz. Muhammed’e yapmak istiyorlar” diye konuştu.  Şentürk, şöyle devam etti: “Peygamberi kamyon kasasına bindiren senarist, yönetmen ve STV yöneticilerini kulağından tutup kafalarını sürte sürte akaid öğretmek lazım. ”

MESUT UÇAKAN

Yönetmen Mesut Uçakan ise o sahneleri çok komik ve bir o kadar da tehlikeli bulduğunu aktararak, “Böyle karikatüreze bir sahne çekmek hangi aklın, hangi seviyenin, hangi maksadın işi ben anlamıyorum. Bu meseleye hoşgörüyle bakmak mümkün değil” dedi.

PROF. HÜSEYİN HATEMİ

Prof. Dr. Hüseyin Hatemi ise, “Halkın dini hisleri rencide ediliyor. RTÜK olaya el koymalı ve gerekli cezayı vermeli” şeklinde konuştu.

DOÇ. DR. MUHİTTİN OKUMUŞLAR


Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muhittin Okumuşlar ise, “Burada çok ileri gidip bizzat görüştüğünü söylemek halinde bir istismar var. Hiçbir şekilde Efendimizin istismar edilmemesi gerekiyor... Peygamberimiz adına yalan uydurmak büyük günahtır.” şeklinde konuştu.

LATİF SELVİ

Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi ise, “Bunlar doğru yaklaşımlar değil. Bu tür şeylerden vazgeçilmeli. Çünkü doğru şeyler değil” dedi.

SERVET BAYINDIR

İ.Ü. İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Servet Bayındır “Bu İslâm’ın inanç sistemine aykırıdır. Sanki İslâm inancında varmış gibi bunları aşılamak, ima etmek asıl tehlikeli olan budur” dedi.

Öksüz: Yapılan saygısızlık

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz, yapılanın Rasulullah’a saygısızlık olduğunu söyledi. Öksüz, Samanyolu TV’deki Şefkat Tepe dizisinde, zor durumda olan bir timin Hz. Peygamber’den yardım talep ettiğine dair algı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: “Müslümanlar, yardımı Allah’tan diler. Efendimiz, bir insandır. İnsan olarak bu dünyaya gelmiştir. Peygamberlik görevini ifa etmiştir. İslam dini tamamlanmıştır ve Efendimiz de vefat etmiştir. Dolayısıyla güncel olaylarla ilgili veya dünyaya, dine dair Müslümanların yapması gereken Efendimiz hayattayken buyurdukları, hadisler ve Allah’ın bize gönderdiği ayetler çerçevesinde dini yaşamaktır. Yapılanlar Rasulullah’a saygısızlıktır. Efendimizi ışık hüzmesi şeklinde getireceksiniz, kamyona bindireceksiniz, kamyonu hareket ettireceksiniz, tekerin önüne biri yatacak ve Efendimizin üzerinde olduğu kamyon orada duracak... Böyle bir senaryoya Efendimizi konu edinmek İslam’ın ruhuna aykırı olduğu gibi Efendimize de saygısızlıktır.”

Öksüz, insanları dinle ilgili istismara açık konularda daha dikkatli, edepli olmaya davet etti.


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23