• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

STK’lardan tam destek

Yeniakit Publisher
2014-09-24 11:54:00 - 2014-09-24 12:06:02
STK’lardan tam destek

30 yıl başörtüsü yasağına karşı mücadele verildi, ortaöğretimde başörtüsü yasağı kalktı! Sivil toplum kuruluşları yasağın kaldırılmasına tam destek vererek hükümete teşekkür etti.

AK Parti Hükümetinin Milli Eğitim’e bağlı okullardaki öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte yer alan ‘başı açık’ ibaresinin yürürlükten kaldırılarak başörtüsüne özgürlük sağlayan kararına sivil toplum kuruluşlarından destek geldi.

PAHA BİÇİLMEZ BİR ADIM

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AK Parti hükümetine teşekkür ederek, “Bu düzenlemeyle Türkiye sadece, on yıllardır süregelen ve her dönemde binlerce okulda sayısız öğrencimizi ve onların ailelerini mağdur eden bir dayatmadan kurtulmuş olmakla kalmıyor. Aynı zamanda, İslami kimliğimize düşmanlık temelinde inşa edilmiş bir zihniyetin giderek zayıflamakla birlikte çeşitli tarzlarda sürdürmeye çalıştığı tasallutundan azade olma yolunda paha biçilmez bir adım da atmış oluyor” dedi.

TEKRAR ÖZÜNE DÖNDÜ

Özgür Eğitim-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi ise, 30 yıldır Türkiye’de başörtüsü mücadelesi verdiklerini hatırlatarak, “Laikçi Kemalistler, ülkede baskı ve bir değişim oluşturmak istedi ve karşısında da dini koydular. Dini kamusal alandan bütünüyle çıkartmak istediler. Fakat Müslüman millet bu baskıya, bu saldırıya karşı 30 yıldır süren onurlu bir mücadele verdi. Ortaöğretim kurumlarında tamamen başörtüsünü kısıtlayan yönetmelik değiştirildi ve bu Müslüman millet tekrar özüne döndü. Artık buradan bir geriye dönüş yaşanmayacak. Bu ülkede devletin halkın inançlarıyla, değerleriyle çatışma devleti bitmiş oldu. Artık yeni bir süreç başlıyor ve bu süreçte devlet Müslüman milletin değerlerine saygı gösteren, bu Müslüman milletin değerlerini koruyan, gözeten ve onun yaşayabilmesi için gerekli yasal ve hukuki düzenlemeleri yapan bir devlete dönüşüyor” dedi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23