• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

STK’lardan Gül’e teşekkür

Yeniakit Publisher
2013-06-11 21:34:00 - 2013-06-11 21:36:41
STK’lardan Gül’e teşekkür

Cumhurbaşkanı Gül’ün, alkollü içkilerin kullanımını ve satışını düzenleyen yasayı onaylaması memnuniyetle karşılandı. Alkole karşı savaş açan STK’lar, “Cumhurbaşkanımıza, bazı grupların haksız tepkilerini dikkate almayarak çok önemli bu kanunu onayladığı

MUHAMMET ERDOĞAN / ANKARA  
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, alkollü içkilerin kullanımını ve satışını düzenleyen yasayı onaylaması sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarca memnuniyetle karşılandı. Alkole karşı savaş açan STK’lar, “Cumhurbaşkanımıza, bazı grupların haksız tepkilerini dikkate almayarak çok önemli bu kanunu onayladığı için teşekkür ediyoruz” dedi.
Kanunun hazırlanırken birçok sıkıntının yaşandığını ve büyük bir mücadele verildiğinin altını çizen Yeşilay eski Başkanı Muharrem Balcı, “Sayın Gül, turizm ve ticari açıdan bir sıkıntı olabilir mi düşüncesi ile hukukçularına inceletmesi nedeniyle onay son güne kaldı. Ancak asıl olan bu yasanın onaylanması idi ve Sayın Cumhurbaşkanımız yasayı onayladı. Alkol firmaları, alkollü içki satan mekanlar ve alkol kullanan kesimler ilk günden beri bu düzenlemeye karşı çıkmıştı. Ancak bilmeleri gerekir ki; bağımlılık köleliktir. Kölelik yaratan her şey de insanlık suçudur. Aslında bu yasa ile insanlığa karşı işlenen suçun önüne geçilmiş olundu. Şimdi ise yasanın uygulanışını ve denetimini göreceğiz. Yetkililerin bu işi çok iyi takip etmesi gerekiyor. Biz de bu işin takipçisi olacağız. Kanun herkese hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
“CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Düzenlemeyi en başından bu yana savunduklarını ve destek verdiklerini aktaran Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ise, “Alkollü içkilerin satışını ve kullanımı düzenleyen yasanın gündeme gelmesinden sonra bir takım kesimler özellikle bundan nemalanmak isteyen marjinal gruplar buna karşı çıktı ve topluma da yanlış aktardı. Bunu bir yasak gibi gösterdiler. Yasaya tepki gösterenlerin aksine bu bir yasak değil, gençlerin geleceğinin korunması ve toplumun huzuru için yapılan bir düzenlemedir. Avrupa ve ABD başta olmak üzere dünyada bu tür düzenlemelerin örneklerini görüyoruz. Cumhurbaşkanımıza, bazı grupların haksız tepkilerini dikkate almayarak, çok önemli bu kanunu onayladığı için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı tehdidi gördü
İç Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hüseyin Yakut, alkol düzenlemesini onaylayan Cumhurbaşkanı Gül’e teşekkür etti. Akit’e konuşan Yakut, şunları söyledi: “Alkolün toplumlarda yaptığı tahrifat ortada. Nitekim tüm dünya ülkeleri bu tahrifatın önüne geçmek için çeşitli yollara başvuruyor. Erişimini kısıtlıyor, kullanım alanını daraltıyor. TBMM de geç de olsa adım atmış oldu bu düzenleme ile. Ama maalesef birileri son derece rahatsız oldu bu düzenlemeden. Beklenen bir rahatsızlık. Bu çevrelerce, son Gezi Parkı olayları da istismar edilerek, Sayın Cumhurbaşkanı üzerinde veto baskısı kurulmaya çalışıldı. Bir kısım medya da destek çıktı bu çevrelere. Veto sinyali verdi türü haberler yapıp durdular. Ama çok şükür ki, Sayın Cumhurbaşkanı cumhurun yanında yer aldı, yönlendirmeye gelmedi. Cumhur için son derece hayırlı bir onayda bulundu. Cemiyetimiz adına Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz.”
“TAKDİRLE KARŞILIYORUM”
Alkol ve Uyuşturucu ile Mücadele Başkanı Necdet Özkan ise alkol bağımlılığı yaşının 11’e düştüğünü vurgulayarak, “Alkol ve uyuşturucu bağımlılığı toplumun sorunudur. Bu konunun özgürlük veya laiklik açısından değerlendirilmesi son derece yanlıştır. Bu olaya siyasi açıdan bakmıyorum, halkımızın bakacağını sanmıyorum. Ben de alkol bağımlısı idim en dibi gördüm ama kurtuldum. O yüzden alkol bağımlılığının ne kadar kötü olduğunu iyi bilirim. Hem kişi sağlığı hem de toplumun huzuru için Cumhurbaşkanımızın onayladığı yasa son derece önemlidir. Takdirle karşılıyorum” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23