• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

STK’lardan Akit’e destek

Yeniakit Publisher
2014-03-26 09:03:00 - 2014-03-26 09:16:28
STK’lardan Akit’e destek

Fetullah Gülen ve yanı başındaki isimler, paralel devlet yapılanmasını eleştirdiği gerekçesiyle gazetemiz yazarlarına ve muhabirlerine 59’u ceza, (1 trilyon 10 milyar lira) 42’si de tazminat olmak üzere 101 dava açtı. Gazetemize 1 trilyonluk tazminat davası açıp, yazar ve muhabirlerimize 197 yıl hapis talep eden Gülen’e STK’lardan tepki yağdı. STK’lar, “Bu yolla Akit’in sesi kesilemez” dediler.

YAĞIZ KILIÇ / İSTANBUL - Fetullah Gülen ve yanı başındaki isimler, paralel devlet yapılanmasını eleştirdiği gerekçesiyle gazetemiz yazarlarına ve muhabirlerine 59’u ceza, 42’si de tazminat olmak üzere 101 dava açtı. Gülen’in gazetemizden istediği tazminat miktarı 1 milyon 410 bin liraya ulaştı. Gülen, yazarlarımız ve muhabirlerimizin toplamda 197 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasını istiyor.

Aralarında milyonlarca üyesi bulunan Memur-Sen, İHH, TİMAV, TİYEMDER ve Özgür-Der gibi birçok sivil toplum örgütü temsilcisi, Gülen’in açtığı davaları eleştirdi, gazetemize destek açıklamasında bulundu.

GÜNDOĞDU: AKİT BU DÂVÂLARI VESİKA OLARAK SAKLAMALIDIR

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu: “Gezi olaylarıyla ön denemesi yapılan, 17 Aralık’ta da su yüzüne çıkan Türkiye’ye karşı küresel bir operasyon var. Uluslararası şebekelerin, güçlerin öncülüğünü yaptığı. Türkiye içerisinden de buna destek olan, alet olan bir yapı var. Akit’e dava açılması beklenmedik bir gelişme değil. Çünkü Türkiye daha ileri demokrasiye geçebilmek için bazı şeylerden kurtulması lazım. Ve önce Türkiye olarak, ülke olarak 17 Aralık küresel operasyonunda karşısında olanların bu projelerini bertaraf etmesi lazım. Akit bu davaları büyük Türkiye idealinin gerçekleşmesinde ve millet iradesi önündeki her türlü engelin kaldırılmasında bir vesika olarak saklamalıdır.”

KAYA: TAHAMMÜLSÜZLÜK

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya: “Gülen cemaatinin davalar yoluyla sürekli kendilerine hakaret edildiğini ve bundan dolayı tazminat ile ceza davası açma çok yoğunlaştı. Bulmacasından köşe yazılarına kadar gazetede yer alan bütün haberler için dava açmaları tahammülsüzlük göstergesidir. Bir yandan özgürlüklere gidildiği yönünde propaganda yapıp diğer taraftan mahkemeler eliyle basın özgürlüğüne ket vurulması, tutarsızlıktan başka bir şey değildir. Burada açık bir çelişki vardır. Akit Gazetesi bu şekilde susturulamaz. Susturulmaya çalışılması İslami camiayı rahatsız eder.”

YILDIRIM: KONUŞULMAYANI KONUŞTU

Uluslararası İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Akit Gazetesi en kritik günlerde bu ülkeye saldırı olduğu günlerde her zaman bütün gücünü ve imkanını ortaya koymuştur. Şu anda da bir darbe girişimi vardır. Bu darbe girişimine karşı elinden gelen bütün çalışmayı yapıyor. Adeta birçok kurumun, kuruluşun konuşmaya çekindiği alanlarda konuşuyor. Bu millet Akit’e çok şey borçludur. Akit Gazetesi’ne karşı bu davaları açanların hepsi milletin kalbinde negatif bir yerdedir. Ama Akit Gazetesi gönüllerdeki yerini her zaman korumuştur, korumaya da devam edecektir.”

YAZICI: AKİT’İ DURDURAMAZLAR

Tüm İlahiyat Fakülteleri ve Yüksek İslam Enstitüleri Mezunları Derneği (TİYEMDER) Onursal Başkanı Selahattin Yazıcı: “Başkasından özellikle sayın Başbakan’ımızdan ve AK Parti hükümetinden demokrat tavırlar bekleyen insanların kendilerinin saldırıya geçmesi enteresan bir durumdur. Bir basın kuruluşu olan Akit’e karşı kendi yayın organlarınızla tavır koyarken bir yandan da ‘Şecaat arz eden merdi kıpti sirkatin söyler’ durumuna düştü. Burada cemaatin tavrı o istikamettedir. Kaldı ki Akit Gazetesi bu mücadelelere karşı bağışıklığı olan bir camiadır. Bu tür girişimler ne Akit’i ne de Akit’i sevenleri durdurmaz. Aksine daha aktif hale getirir.”

ÖKSÜZ: ÜMMETİN GAZETESİ

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Başkanı Ecevit Öksüz: “Akit Gazetesi kurulduğu günden bu yana en zor zamanlarda dahi inananlarla bu millet için, ümmet için ve insanlık için dert çeken insanlarla beraber oldu, bunların sesi oldu. Ben Akit Gazetesi’nin bugüne kadar yayın çizgisini bozmadan yayın hayatımıza kattığı değer için teşekkür ediyorum. Herkes kendi işine gelenleri konuştuğunda özgürlüğü savunur. Kendi işine gelmeyecek şekilde özgürlüklerin kısılmasını istiyorsa, buna millet de iyi demez, ümmet de iyi demez, Allah da iyi demez.”

AVUKAT, HAKİM KİRALAYIN

Gülen cemaatinin Akit’e yönelik başlattığı dava linci Gülen’in daha önce yaptığı açıklamayı akıllara getirdi. Fetullah Gülen’in, sosyal paylaşım sitesi YouTube’de yayınlanan kasetinde hakim kiralanması gerektiğini söylemişti. Gülen; “(…) İcabında mahkemenin altını üstüne getireceksin, avucuna alacaksın. Arkadaşlara diyorum ki ben; bin döktüreceksin belki geriye biri dönecek. Bu dershaneleri üstad destekleriz yani. Avukat da kiralayacaksın, hakim de kiralayacaksın. Bir milyar vereceksiniz, on milyonluk tazminat davası alacaksınız. Yani bu da mahkûm etmektir yani” dedi.

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23