• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Statta biber gazı YALANI

Yeniakit Publisher
2013-09-23 21:12:12 - 2013-09-23 21:12:53
Statta biber gazı YALANI

Beşiktaş-Galatasaray futbol maçında yaşanan olaylar sonrasında Gezi Parkı medyası yine iftira kampanyasına girişti. Hürriyet Gazetesi ve Halk TV maç sonrasında “Hükümet istifa” diye slogan atan taraftarlara müdahale eden polisin biber gazı kullandığı iftirasına sarıldı. Aynı yalanı Today’s Zaman Gazetesi’nin de sosyal paylaşım sitesi twitter’dan duyurması dikkat çekici bulundu. Zaman Gazetesi yazarı İhsan Dağı da, “Futbolu yönetemeyenler, ülkeyi yönetemezler” ifadelerinin yer aldığı iletiyi paylaştı. Emniyet Genel Müdürlüğü ise biber gazı kullanıldığı iddiasını yalanlayarak, kesinlikle biber gazı kullanılmadığını duyurdu.

KORAY TAŞDEMİR
İSTANBUL
Gezi Parkı olaylarında halkı kışkırtarak, kaos yayını yapan Hürriyet Gazetesi’nin internet sitesi ve Halk TV önceki akşam oynanan Beşiktaş- G.Saray maçı sırasında yaşanan olayları da çarpıtarak verdi. Hürriyet Gazetesi ve Halk TV maç sonrasında “Hükümet istifa” diye slogan atan taraftarlara müdahale eden polisin biber gazı kullandığı iftirasına sarıldı. Zaman Gazetesi yazarı İhsan Dağı da, “Futbolu yönetemeyenler, ülkeyi yönetemezler” ifadelerinin yer aldığı iletiyi paylaştı.
Hürriyet’in internet sitesi operasyonel haber yapmaya devam etti ve “Polis biber gazı sıktı, ortalık karıştı” başlığını son dakika olarak verdi. TRT Türk ve Today’s Zaman’ın söz konusu yalanı twitter’dan paylaşması dikkat çekici bulundu. Halk TV ise, “Beşiktaş tribünlerinde Ya Allah, Bismillah, Allahü Ekber diye bağıran küçük bir taraftar grubunun kendi taraftarına saldırması ile küçük bir kavga yaşandı” diyerek olayları provoke etmeye kalkıştı.  İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise olaylı derbi maçta biber gazı kullanıldığı iddialarına ilişkin olarak, “Asla gaz sıkılmadı. Neden gaz sıkıldı deniyor anlamıyorum, bilmiyorum da. Polis oldukça soğuk kanlı hareket etti” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23