• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

SpaceX bir ilki gerçekleştirdi!

Yeniakit Publisher
2015-12-22 14:59:00 - 2015-12-22 15:14:54
SpaceX bir ilki gerçekleştirdi!

SpaceX, fırlatıldıktan sonra başarılı bir şekilde iniş yapan roketi ile uzay yolculuğunda yeni bir dönem başlattı!

Havacılık şirketi SpaceX, başarılı bir şekilde fırlatılan ve aynı şekilde iniş yapan roketi ile tarih yazdı. Florida'daki Cape Canaveral üssüne inen "orbital roket" uzay yolculuğu tarihinde kilometre taşı oldu.

SpaceX'in yıllardır yaptığı çalışmaların başarılı olduğunu ispat eden bu tarihi an uzay uçuşunda yeni bir dönemin önünü açabilecek kritik bir dönüm noktası. Eğer çalışmalar istendiği şekilde ilerlerse artık roketler birden fazla defa kullanılabilir hale gelecek, "Uzay Çağı" asıl o zaman başlayacak.

SpaceX yörüngeye bir roket göndersi ve daha sonra bozulmamış halde iniş yapmasını sağladı. Böyle bir şey daha önce yapılamıştı.

SpaceX'in uzay sektöründe tarihi bir gelişmeye imza attığı 'orbital roketleri' yörüngede hareket etmek için yeterli hız ve gücü üretebilen en güçlü tür. Bu yörüngeler yüzeyden onbinlerce mil yukarıda olabilir.

Orbital roketler, SpaceX'in insanları Mars gibi mesafalere taşıma ve tekrar eve getirme olarak tanımlanabilecek nihai hedefinin de anahtarı.

Roket başarılı şekilde iniş yaptıktan sonra SpaceX merkezini müthiş bir sevinç dalgasının kapladığı da gelen haberler arasında.

Yeniden kullanılabilir roketlerin ilk faydası uzay uçuşu maliyetinde ciddi bir düşüş olacak. Ama uzun vadeli avantajı daha da heyecan verici çünkü yeniden kullanılabilir roketlerden oluşan bir filo ile insanoğlu Dünya'ya geri dönebileceği uzun yolculuklara çıkabilecek.(Habertürk)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23