• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sözde sanatçıya destek özde sanatçıya köstek

Yeniakit Publisher
2015-08-29 16:06:00 -
Sözde sanatçıya destek özde sanatçıya köstek

Kösem Sultan adlı oyunun provalarına 6 defa katılmayan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Yönetmeliği’nin 44. maddesi gereğince İstanbul Şehir Tiyatroları’ndaki görevinden alınan Levent Üzümcü’ye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yetkilileri sahip çıkması tepkilere yol açtı.

MUHAMMED EMİN / İSTANBUL - Kösem Sultan adlı oyunun provalarına 6 defa katılmayan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Yönetmeliği’nin 44. maddesi gereğince İstanbul Şehir Tiyatroları’ndaki görevinden alınan Levent Üzümcü’ye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yetkilileri sahip çıktı. CHP’li Kadıköy Belediyesi ise, birbirinden farklı çok sayıda sanatçıya ait işyerini bünyesinde barındıran Sanatçılar Sokağı’nı tahliye ediyor. Kadıköy Belediyesi sokakta dükkanları bulunan sanatçılara ve esnafa işyerlerini 30 Eylül tarihine kadar tahliye etmeleri yönünde ihtar yazısı gönderdi.

Sokakta bulunan işyeri sahiplerini ziyaret eden AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar ve AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı İsa Mesih Şahin mağdurların sorunlarını dinledi.

Milletvekili Berat Çonkar, “Her zaman vatandaşın sorunlarıyla ilgileniyoruz. Sanatçılar Sokağı tahliye sorununda da esnafa elimizden gelen yardımı yapacağız” mesajı verdi.

AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı İsa Mesih Şahin ise, “Sokaktaki işyerlerinin tahliyeden sonra kiralanacağı söylentileri var. Kadıköy Belediyesi şeffaf olmalı, bu sokakta ne yapmak istiyorsa o konuda bütün detaylarıyla esnafı bilgilendirmeli. Sokak esnafı, buradaki kurulu düzenlerine güvenerek hayatlarında kredi gibi çeşitli ekonomik adımlar atmış. Biz AK Parti olarak, esnafımızın yanında yer alacağız ve esnafın mağdur edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Kadıköy Belediye Meclisi’nde, bu yerlerin aynı esnaflarda kalması için teklif sunacağız” dedi.

ÜZÜMCÜ’YE KARAKAŞ’TAN DA DESTEK

Öte yandan; Üzümcü’ye bir destek de CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş’tan geldi. Karakaş, “Biz CHP Kültür Sanat Platformu olarak Levent Üzümcü ile ilgili kararın hemen geri alınmasını talep ediyoruz” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23