• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sözde çevreciler bu haberi iyi okusun

Yeniakit Publisher
2013-06-12 21:08:00 - 2013-06-12 21:08:52
Sözde çevreciler bu haberi iyi okusun

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Akdeniz Sahil Yolu Projesinde kıyı şeridine zarar vermemek için proje değişikliği yapıp yol güzergahını Toroslar yamacına kaydırdıklarını belirterek, “Daha önce 7 tünel yapılması gerekirken 22’ye çıktı.

MERSİN -  Bu proje daha önce 387 milyon lira bedelle yapılacakken 1.750 milyon liraya çıktı” dedi.
Çağlayan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayında, AK Parti Mersin milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Çiğdem Münevver Ökten, Nebi Bozkurt ve AK Parti İl Başkanı Mekin Merter Salt ile düzenlediği “Söz Verdik, Yapıyoruz” toplantısındaki konuşmasında, Mersin’de verdikleri sözleri hatırlatıp bu kapsamda yaptıkları çalışmaları kamuoyuyla paylaşma fırsatı bulduklarını söyledi. Mersin’in Türkiye’de en fazla ihracat yapan 13. il olduğunu, bu yılın ilk 4 ayında ise kentteki ihracatın yüzde 8,4 oranında arttığını dile getiren Çağlayan, bu yılki kent ihracatını 1,5 milyar dolara çıkarmak istediklerini, 2023’te ise en az 10 milyar dolar sınırını görmeyi arzuladıklarını kaydetti.
Bakan Çağlayan, bir süre önce Çukurova Bölgesel Havalimanının temelini attıklarını hatırlatarak, şöyle konuştu:
“Mersin’e geldiğimde ‘yapamazlar, başaramazlar’ demişlerdi. Yapamayacaklar diye sevinenler vardı. Onları üzdüğümüz için kusura bakmasınlar. İstemeyenlere verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı üzgünüz. Havaalanı temeli atıldı. Türkiye’nin 2. büyük havaalanı olacak. 30 milyon yolcu kapasitesi olacak. Aynı zamanda kargo taşıması da yapacak olan bu havalimanı sayesinde artık Silifke’nin çilekleri kanatlanıp uçacak. Bu havaalanı Mersin’i turizmde tüm dünyaya bağlayacak. Mersin’i Türkiye’nin turizmde incisi yapacağız. Dünyada önemli yerlerden biri haline getireceğiz. Artık Antalya kitle turizm merkezi olma özelliğini tamamladı. Mersin, turizm anlamında önemil kazanımlar elde etmeye başlayacak.”
80’E YAKIN PROJE VAR
Akdeniz Oyunları için yapılan tesisisin de coşkuyla açılışının gerçekleştiğini hatırlatan Çağlayan, 18 ayda bitirilen tesislerde güzel bir organizasyonu hayata geçireceklerine inandıklarını kaydetti. Kentte yapımı devam eden 80’e yakın proje bulunduğunu anlatan Çağlayan, “Mersin’de sağlık konusunda çağ atlatıyoruz. Türkiye’nin en büyük 6. şehir hastanesini Mersin’e kuracağız. Türkiye’nin en modern hastanesinde sağlık hizmeti olacak. 232 bin metrekarelik bir kampus, bin 250 yatak, 30 tam donanımlı ameliyathane kapasitesi olacak. Toroslar bölgesine yapılacak bu iddialı hastane, Türkiye, sağlık turizminde de önemli bir anlam kazanacak” dedi.
ÇEVRE İÇİN PROJE DEĞİŞTİRİLDİ
Mersin ve Antalya şehir merkezlerinin Türkiye’de birbirine en uzak iki şehir merkezi olduğunu belirten Çağlayan, şunları kaydetti:
“Mersin-Antalya arasında çok önemli bir çalışma yapıyoruz, Akdeniz Sahil Yolu. Bu yol bitince iki kent arasını 5 saatte kat edebileceğiz. Proje değişikliğine gittik. Turizm potansiyeli yüksek olan ve şehir merkezlerine, kıyı şeridine zarar vermemek için proje değişikliği yapıp yol güzergahını Toroslar yamacına kaydırdık ve hesapta olmayan birçok tünel ve viyadük çıktı. Daha öne 7 tünel yapılması gerekirken 22’ye çıktı. Bu proje daha önce 387 milyon lira bedelle yapılacakken değişiklikle proje bedeli 1.750 milyon liraya çıktı. İşte çevrecilikse, çevrecilik.”
Bakan Çağlayan, Tarsus-Kazanlı Turizm Projesinin ilk etapta 7 bin 600 yatağı kapsadığını ancak kentin hızlı büyümesini dikkate alarak bu sayıyı 15 bine çıkardıklarını bildirdi.
Mersin Limanının mevcut haliyle dünyanın en büyük 120 konteyner limanı içinde 97. sırada bulunduğuna işaret eden Çağlayan, yeni yatırımlarla buranın büyütüleceğini söyledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23