• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Soyadı yüzünden bilgisayar üzerinden hiçbir işlem yapamıyor

Yeniakit Publisher
2016-03-29 01:42:00 -
Soyadı yüzünden bilgisayar üzerinden hiçbir işlem yapamıyor

Jennifer Null adındaki bir kadın eşiyle evlendikten sonra 'Null' soyadını kabul etti. Almanca'da sıfır anlamına gelen soyadı yüzünden kadının hayatı kabusa döndü. Null, bilgisayar üzerinden hiçbir işlem yapamaz hale geldi.

Jennifer Null eşinin evlenmeden önceki ikazlarına rağmen 'Null' soyadını kabul etmeye karar verdi. Sıfır anlamına gelen Null soyadı kadının bilgisayar üzerinden işlem yapmasına izin vermiyor. Olay, Null'un internet üzerinden uçak bileti almaya çalışırken meydana çıktı.

İlgili alana adını ve soyadını ekledikten sonra hata mesajı veren uçak bileti satış sitesi tüm denemelere rağmen bilet satışını gerçekleştirmedi. Null soyadını kabul etmeyen sistem kadını çileden çıkardı. Müşteri hizmetlerinden yardım isteyen kadına da kimse yardımcı olamadı.

İŞLEM YAPAMAZ HALE GELDİ

İlk çocuğunu doğurmadan önce öğretmenlik yapan Null'a ders planlarıyla ilgili mailler de ulaşmamaya başlayınca, kadın şüphelenmeye başladı. Uzmanlara danışan Null, soaydının bilgisayar tarafından tanınmadığı için hiçbir işlem yapamadığı söylendi. 

SOYADI NEDEN BU KADAR ÖNEMLİ?

İnternet sitesindeki formların arkasında toplanan bilgi bankasında kişilerin ad ve soyadları kaydediliyor. Bir alanı boş bırakdığınız takdırde ise sistem otomatik olarak bu alanı boş olarak kabul ediyor ve işlem geçersiz sayılıyor. Null kelimesi de sıfır anlamına geldiği için sistem kadının soyadını geçerli görmüyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23