• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şovmen savcıdan hukuk skandalı

Yeniakit Publisher
2013-12-30 12:15:15 - 2013-12-30 12:53:29
Şovmen savcıdan hukuk skandalı

17 Aralık kirli operasyonun ikinci ayağını gerçekleştirme girişimi İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turhan Çolakkadı’ya takılan savcı Muammer Akkaş ve İstanbul 2 Nolu hakimi Süleyman Karaçöl’ün büyük bir hukuk skandalına imza attığı bildirildi.

MURAT ALAN / İSTANBUL -  Şovmen savcı Akkaş’ın Türk Ceza Kanunu’nun 128. maddesini ayaklar altına alıp, yasada açıkça “suçtan elde edilen mal varlığına el konulması” gerekirken, 7 iş adamının milyarlarca dolarlık tüm malvarlığının dondurulmasını talep ettiği, mahkeme hakiminin de bu talebi aynen onayladığı ortaya çıktı. Yasa dışı korkunç uygulama “Yeni Türkiye’yi inşasına engel olma” girişimi olarak yorumlandı.

DONDURMA KARARI

AK Parti Hükümetine karşı kirli operasyonun ikinci ayağında Türkiye’nin önemli projelerini yüzde yüz yerli sermaye ile inşa eden iş adamları hedef alınmıştı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş dosya elinden alınmadan kısa süre önce alelacele İstanbul 2 Nolu Hakimliğine başvurup 7 işadamı ile 2 şirketin tüm mallarına tedbir koydurdu.

Altında Hâkim Süleyman Karaçöl imzasının yer aldığı kararda, ünlü işadamları Abdullah Tivnikli, Mustafa Latif Topbaş, Cemal Kalyoncu, Ömer Faruk Kalyoncu, Mehmet Cengiz, Üsame Kutub, Cengiz Aktürk ile Bosphorus 360 ltd Şti ve Zirve Holding A.Ş adlı iki şirketin tüm mal varlıklarına el konulmasına karar verildi.

128. MADDEYİ ÇİĞNEDİLER

Savcı Muammer Akkaş ve İstanbul 2 Nolu hakimi Süleyman Karaçöl’ün açıkça suç işlediği, Ceza Muhakemesi Kanununun 128. Maddesine aykırı hareket ettikleri ortaya çıktı.

Yasanın 128. Maddesinde “Soruşturma veya kovuşturma konusu suçun işlendiğine ve bu suçlardan elde edildiğine dair kuvvetli şüphe sebebi bulunan hallerde, şüpheli veya sanığa ait, Taşınmazlara, Kara, deniz veya hava ulaşım araçlarına, Banka veya diğer malî kurumlardaki her türlü hesaba … el konulabilir” denildiği, Savcı Akkaş ve Hakim Karaçöl’ün ise “suçtan elde edilen mal varlığı” ayrımını görmezden gelip iş adamlarının bütün mal varlığını dondurduğu belirlendi.

Skandal karar, başsavcının duyarlılığı ile uygulamaya konulmamıştı.


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23