• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sosyal medyada fark edilemeyen tehlike! Fahrettin Koca’nın adına paylaşım yapıyorlar

Yeniakit Publisher
2020-03-22 12:34:00 -
Sosyal medyada fark edilemeyen tehlike! Fahrettin Koca’nın adına paylaşım yapıyorlar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ismiyle açılmış, isim ve profil fotoğrafını birebir aynı yapan birçok parodi Twitter hesabı sosyal medyada karışıklığa neden oluyor. On binlerce takipçiye ulaşabilen bu hesaplar, kaos ortamı oluşturulmak istendiği takdirde fitne odakları için ‘biçilmiş kaftan’ olacak.

 yeniakit.com.tr  Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor. Dünya genelinde 13 bin 49 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Tanı konulabilen kişi sayısı ise an itibariye 307 bin 297 olarak kayıtlara geçti. Koronavirüs tehlikesinin yayılmasıyla birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, erken önlem alarak Türkiye’yi alarm durumuna geçirdi. Yaşananların ardından vatandaşları da şeffaf bir şekilde bilgilendiren Bakan Koca, Twitter’dan her gün son 24 saatte tespit edilen vaka sayısını ve varsa can kayıplarını paylaştı.

Parodi hesaplar dikkat çekti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Twitter’da etkin bir şekilde açıklama yapmasının ardından, kendisinin ismine birçok sahte sosyal medya hesabı açılması dikkat çekti.

Fahrettin Koca’nın Twitter hesabıyla birebir aynı profil fotoğrafı ve ismi kullanan söz konusu hesaplar, açıklama kısmına, “Fan sayfası-parodi hesap” gibi ifadeler yazsa da, tehlikeli olmaya devam ediyor.

Bu tür hesaplar paylaşım yaptığı zaman, anasayfada Bakan Koca’nın ismi ve fotoğrafıyla birlikte alttaki mesaj metni açılınca, vatandaşlar hesabı kontrol etme ihtiyacı hissetmeden inanabiliyor.

Öyle ki, birtakım siyasiler dahi parodi hesabı Bakan Koca’nın Twitter sayfası zannederek tepki çeken ifadeler kullandı.

Kaos ortamına zemin hazırlayabilir

Bu tür parodi hesaplar on binlerce takipçi sayısına da erişebiliyor. Bakan Koca adına işletilen bir hesabın 158 bin takipçiye ulaştığı belirlendi.

Yarın bir kaos ortamı oluşturulmak istense, bu tür hesaplar ele geçirilerek Bakan Koca adına halkı ayağa kaldırılacak paylaşımlar yapılabileceğine dikkat çekiliyor.

Aynı zamanda, söz konusu hesapların ele geçirilmesine gerek olunmadığı, mevcut hesapları şu an itibariyle FETÖ’cülerin işletiyor olabileceği de belirtiliyor.

Ayrıca mevcut hesapların fitne odaklarına yol gösterebileceği ve şer güçlerinin parodi hesaplar açıp şimditen takipçi toplayarak yarın fitne peşinde koşmasından, halkı kaosa sürüklemeye çalışmasından şüphe ediliyor.

Söz konusu parodi hesaplara karşı harekete geçilmesi bekleniyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mustafa

Sağlık bakanı süreci en güzel şekilde götürüyorlar. Ama şer güçler içte ve dışta Devam diyor Allah iftiradan kin den hasetten korusun

Allah'ın bir kulu

Bu sayfalar bu kadar kolay olmamalı. Bu sayfaları ayırdetmek baya zor. Buna önlem alınmalı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23