• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sosyal medya 'influencer'ları 'Yok artık' dedirtti: İsrail-Hamas savaşına dair sahte görüntülerle para kazanıyor...

Yeniakit Publisher
2023-11-19 16:34:00 - 2023-11-19 16:37:34
Sosyal medya 'influencer'ları 'Yok artık' dedirtti: İsrail-Hamas savaşına dair sahte görüntülerle para kazanıyor...

İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı savaşı kullanarak Dolandırıcılardan akılalmaz yönteme başvurdular! Sosyal medyada konuyla ilgili uzman olmadığı halde yanlış, yanlı ve sakıncalı görüntüler...

İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı savaşta sosyal medyada konuyla ilgili uzman olmadığı halde yanlış, yanlı ve sakıncalı görüntüler paylaşan bazı kullanıcılar, bu içeriklerden para kazanıyor.

BBC’nin Küresel Dezenformasyonla Mücadele Birimi’nden Grigor Atanesian’ın haberine göre, eski adı Twitter olan X platformunda Ekim ayında İngilizce dilinde en çok izlenen içerikler bu kullanıcıların oldu.

Bölgeyle ilgili uzmanlığı olmadığı halde milyonlarca takipçisi olan bu influencerların bazıları, Hamas’ın düzenlediği saldırıyı reddediyor, arşiv görüntüler, manipüle edilmiş görüntüler ve yapay zekanın oluşturduğu görüntülerle gerçekleşmemiş olayların meydana geldiği izlenimi yaratıyor.

Uzmanlara göre bu yanlış ve provokatif bilgileri paylaşan hesaplar, X’in gelir sistemi üzerinden para kazanıyor.

{relation id:1805534 slug:'almanlardan-beklenmedik-karar-almanya-bitcoinin-yasal-odeme-araci-olma-durumunu-tartisiyor-almanlar-sokta'}

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

mevhibe inal

Davosda Ne dedi Global Çete? "Gelenekleri yıkacağız" dediler. Bunun için örf-adet-gelenek Medyada alttan alta oyularak itibarsızlaştırılıyor. Yemek-Eşya-Saygı-Sevgi-Güven-Fedakarlık-Misafirperverlik-Tevazu-Tok gözlülük...her konuda.

67

alçak şerefsiz sahtekarsiyonistler
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23