• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sosyal medya bu olayı konuşuyor! Virüsün bulaşmadığı ülkede ses getirecek önlem

Yeniakit Publisher
2020-03-11 10:57:00 - 2020-03-11 11:24:09
Sosyal medya bu olayı konuşuyor! Virüsün bulaşmadığı ülkede ses getirecek önlem

Koronavirüs vakasının olmadığı Doğu Afrika ülkesi Ruanda'da tedbirler arttırıldı. Virüse karşı tedbirler kapsamında toplu taşıma araçlarında el hijyenini sağlamak için adımlar atıldı. Ülkede vatandaşların duraklara yerleştirilen seyyar musluklarda el yıkamadan otobüslere binmemeleri isteniyor.

The New Times'ın haberine göre, henüz ülkede tespit edilmeyen virüse karşı tedbirler kapsamında toplu taşıma araçlarında el hijyenini sağlamak için adımlar attı.

Doğu Afrika ülkesi Ruanda'nın ülke topraklarında hiç koronavirüs vakası olmamasına rağmen aldığı önlem sosyal medyada taktir topladı. Ülkede vatandaşların duraklara yerleştirilen seyyar musluklarda el yıkamadan otobüslere binmemeleri isteniyor.

Başkent Kigali'de binlerce kişinin kullandığı merkezi otobüs duraklarına seyyar musluklar yerleştirilirken halktan araçlara binmeden önce ellerini yıkamaları istendi.

‘İyi iş çıkardın Ruanda’

Şehrin kalabalık noktalarına konulan muslukların yanında sabun gibi el hijyenini sağlayacak malzemeler de bulunuyor.

Sosyal medyada olay olan bu görüntüleri Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus da resmi hesabından paylaşarak, "Bu görüntüler COVID-19 salgınına hazırlık anlamında ve insan nüfusunu güvende tutmak adına harika bir örnek! İyi iş çıkardın Ruanda" yorumunda bulundu.

Hastalığın önlenmesinde hijyen kurallarına uyulmasının önemine dikkati çeken uzmanlar, ellerin sık sık su ve sabunla yıkanması, olmaması halinde alkol içerikli el dezenfektanları kullanılması gerektiğini belirtiyor.

Virüsün dünyanın diğer bölgelerine göre geç ulaştığı Afrika kıtasında vaka sayıları ise artmaya devam ediyor.

Kıta genelinde Mısır, Cezayir, Senegal, Güney Afrika, Fas, Kamerun, Tunus, Burkina Faso, Togo ve Nijerya’da şimdiye kadar yaklaşık 100 kişide virüs görüldü, 1 kişi hayatını kaybetti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

dürüst

Yalan,virusu-epidemiyolojisini iyibilenler hem de Ruanda da asla yok diyemez.Önemli olan virusun değil sizin ne-neler yaptığınızdır.Ne telaşa kapıl ne de kör ol.

murat

bizde okul tuvaletinde sabudahi yok. Sınıf temizlikleride şansınız varsa haftada iki kez.saray mı!?. itibardan tasaruf olmaz. orası ayrı. onu karıştırmayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23