• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sosyal medya aileyi dinamitliyor

Yeniakit Publisher
2014-03-27 08:12:00 - 2014-03-27 09:32:18
Sosyal medya aileyi dinamitliyor

“Twitter, facebook ve youtube, aileleri kökünden sarstı” diyen Başbakan Erdoğan’ı, yaşanılan olaylar doğruluyor. Sözkonusu sosyal paylaşım siteleri nedeniyle; aileler parçalanıyor, ahlâksızlık yayılıyor, küfürler ediliyor, montaj video ve fotoğraflarla karalama kampanyaları yapılıyor.

TİMUR ÇAĞRI / ANKARA - Dünyaca ünlü sosyal paylaşım siteleri; twitter, facebook ve youtube artık dünya tarafından tartışılmaya başlandı. Başbakan Erdoğan da “Twitter, facebook ve youtube, aileleri kökünden sarstı” diyerek eleştirdi. Son dönemde bu mecralar aracılığı ile aile ve toplumda ortaya çıkan durumlar eleştirileri haklı çıkartıyor.

Söz konusu sosyal paylaşım siteleri nedeniyle; aileler parçalanıyor, ahlâksızlıklar yayılıyor, küfürler ediliyor, montaj video ve fotoğraflarla karalama kampanyaları yapılıyor

HİÇBİR ENGELLEMEYE TAKILMIYOR

Son yıllarda hayatımıza giren sosyal paylaşım siteleri tartışılmaya başlandı.

Hiçbir engellemeye takılmadan veya hiçbir filtreden geçirilmeden, her türlü yorumun yapıldığı her türlü resim ve videonun paylaşıldığı; twitter, facebook ve youtube gibi sosyal paylaşım sitelerinin, aile ve toplum için büyük zararları olduğu ortaya çıktı.

BOŞANMA SEBEBİ FACEBOOK

Yaklaşık on yıl önce kurulan Facebook’un, boşanmalar üzerinde büyük bir etkisi olduğu araştırmalarla ortaya koyuldu. Söz konusu araştırmalara göre, Türkiye’deki boşanma olaylarının büyük bir kısmı sosyal medya yüzünden oldu. Dünyada ise, boşanmalardaki ana sebep yine Facebook’un olduğu belirlendi.  

KIZLARI TUZAĞA DÜŞÜRÜYORLAR

Bununla beraber yine, Facebook nedeniyle özellikle kızların mağdur olduğu, hatta bu yolla gerçekleşen tanışmalar sonucu birçok kızın, kötü emelli kişilerin tuzağına düştüğü biliniyor. Ahlaktan yoksun kişi ile internet sitelerinin, kızların Facebook’a yükledikleri fotoğrafları da alıp, iğrenç amaçları uğruna kullandığı birçok olayda görüşmüştü.

TWİTTER, KARALAMA AMACI OLARAK KULLANILIYOR

2006’da kurulan Twitter’da ise durum farksız değil. Birçok devlet adamı ile ünlü şahsiyetlerin de kullandığı Twitter, adeta bir propaganda ve karalama aracı olarak kullanılıyor. Hiçbir kontrolden geçmeden bu mecra aracılığı ile; küfürler ediliyor, iftiralar atılıyor, yalanlar söyleniyor, ağır ithamlarda bulunuluyor, insanlar farklı amaçlar uğuruna yönlendiriliyor. (Bunun en güzel örneği Gezi Olayları’nda yaşandı)

MONTAJ VE DUBLAJ VİDEOLARINI  YOUTUBE’DEN PAYLAŞIYORLAR

Video paylaşım sitesi Youtube da, art niyetli insanlar tarafından amacı dışında kullanılıyor. Ahlaksız birçok videonun da paylaşıldığı sitede, önemli devlet büyükleri ve kişileri karalama amacıyla, montaj ve dublaj yöntemi ile oluşturulan videolar sergileniyor. (Son aylarda, Cemaat’in AK Parti’yi yıpratmaya yönelik bu şekilde oluşturduğu videolar buna örnek olarak gösterilebilir) 

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23