• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sony'den su geçirmez telefon itirafı!

Yeniakit Publisher
2015-09-13 15:29:00 -
Sony'den su geçirmez telefon itirafı!

Japon teknoloji devi yaptığı açıklama ile herkesi şaşırttı. Sony, su geçirmez özellikleri ile dikkat çeken akıllı telefonları için su altında kullanmayın uyarısında bulundu.

Japon teknoloji devi Sony, akıllı telefonlarında yer verdiği su geçirmezlik özelliği ile bir çok kullanıcının tercih sebebi oluyor. Geçtiğimiz günlerde yeni amiral gemi modelini tanıtan Sony, Xperia Z5 serisinde de bu özelliği vurguluyor.

Xperia Z modelinden beri Sony akıllı telefonlarda ve tabletlerde gördüğümüz bu özellik, aynı zamanda bir çok kişinin Sony ile mahkemelik olmasına neden olmuştu. Ancak güncellenen destek sayfası şirketi mahkemelerde haklı duruma düşürebilir.

Reklamlarda da sürekli vurgulanan Sony marka ürünlerin suya karşı dayanıklılığı konusunda görünen o ki Sony geri adım atmış. Sony,telefonları laboratuar ortamında kapalı şekilde test ettiklerini belirtirken sualtında yapılan testlerde cihazlara oldukça narin davranıldığı ve 1.5 metrederinliğine bırakılan cihazların 30 dakika sonra çıkarıp test edildiğini söylüyor.

Cihazların su altında kullanılmasını test etmediğini belirten Sony,cihazların su altında kullanılmaması gerektiğini de özellikle vurguluyor. Bu şekilde Sony, su altında kullanılan ve su geçiren telefonlar için açılan davaların önüne geçilmesi amaçlıyor.



x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23