• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sönmez: İsrail bütün ülkelerden özür dilemeli

Yeniakit Publisher
2013-03-23 21:26:00 - 2013-03-23 21:26:57
Sönmez: İsrail bütün ülkelerden özür dilemeli

Mavi Marmara Gemisi mağdur avukatlarından ve İHH Yönetim Kurulu Üyesi Gülten Sönmez, Akit’e konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

MEHMET ÖZMEN-İSTANBUL - İsrail devletinin suçunu kabul ederek özür dilemesinin pek anlamı olmadığını ifade eden Sönmez, “İsrail çok bariz bir şekilde yaptıkları operasyonda hata yaptıklarını kabul ediyor. Ancak bu yetersiz. Çünkü hala operasyonun haklılığından yana bir tavır sergileniyor. Bunu bizim kabul etmemiz mümkün değil. İkinci husus ise tazminat konusunda anlaşıldığı ifade ediliyor. Bizim tazminat ve özür konusunda da açık bir tavrımız vardı. Elbetteki özür dilemeli ancak sadece Türkiye’den değil o gemide vatandaşı bulunan bütün ülkelerden ve halklardan özür dilemeli. Hatasını kabul etmeli maddi manevi tazminat ödemeli” dedi.
İsrail askerleri ve komutanları hakkında açılmış olan davalardan kesinlikle vazgeçmeyeceklerini söyleyen Av. Gülten Sönmez, “Mavi Marmara operasyonundan sorumlu asker ve sivillerin hem Türkiye’de hem de uluslararası mahkemelerde yargılanmalarını suçluların cezalarını çekmelerini istiyoruz” dedi.
İSRAİL’E GÜVENMİYORUZ
İsrail’e güvenmenin yanlış olacağını ifade eden Gülten Sönmez, “Türkiye‘nin dik duruşu İsrail’e diz çöktürmüştür.  Başbakan’dan çıkan ‘one minute’ aslında Türkiye kamuoyunun vicdanının sesidir. Ancak İsrail’e tamamen güvenmemiz mümkün değildir. Yarın başka bir manevrayla her an farklı bir şekilde hareket edebilir. Bunlarında bilinmesi gereken hususlardır. Abluka kalkmalı sorumlular cezasını çekmeli” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23