• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Son dakika! Türkiye'den Lahey kararına ilişkin ilk açıklama

Yeniakit Publisher
2024-01-26 16:13:00 - 2024-01-26 16:54:50
Son dakika! Türkiye'den Lahey kararına ilişkin ilk açıklama

Son dakika... Uluslararası Adalet Divanı Lahey'de İsrail aleyhine açılan soykırım davasında "ihtiyati tedbir kararı"nın alınmasına ilişkin Adalet Bakanı Tunç, sosyal medya hesabından değerlendirmede bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda İsrail hakkında BM Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi'ni ihlal ettiği gerekçesiyle açılan davada, Uluslararası Adalet Divanının ihtiyati tedbir kararı vermesini, Filistin’de akan kanın durdurulmasını ve insanlık suçunun sona erdirilmesi açısından olumlu olduğunu belirtti.

Bakan Tunç paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"İsrail, Uluslararası Adalet Divanının aldığı ihtiyati tedbir kararına acilen uyarak insanlık suçuna son vermelidir.
7 Ekim’den bu yana 11 bini çocuk, 7 bini kadın olmak üzere 26 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybetmesine, 64 binin üzerinde kişinin yaralanmasına neden olan İsrail, tedbir kararını acilen yerine getirerek saldırılarını bir an önce durdurmalıdır. Kararın uygulanması için uluslararası mekanizmanın da ivedilikle harekete geçmesi gerekmektedir."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gazeteci

"İnsan hakları" konusunda, LAF SAHİBİ OLABİLECEK DEVLETLERİN ARASINDA, TÜRKİYE EN SON SIRADA OLAN DEVLETİR. FİLİSTİin izdırabının, TEK VE YEGANE SEBEBİ, SEÇMİŞ OLDUKLARI "İKTİDİR" dır. Acaba, TÜRKİYE, İİGAL ETTIGI KIZEY İRAK HALKINA KAŞ KAMYON "İNSAN YARDIM" yolladı bu güne kadar? İki YÜZLÜgün Çifte standart lıgın da bir hadii var.

Israil DEVLET MI, ISRAIL MILLETI VAR MI, ISRAILIN "INSANLIK -ADAKET-GUVEN/GUVENILIR/BARIŞ DERDI VARMI, ISRAILDEN "İYİ KOMSU OLMASI İYİ KOMŞULUK BELLEBILIR MI YOKSA BU SIYONIST SOYKIRIMCI HIRSIZ KUDUZ ISRAILDEN VE AZMETTIRICILERI SIYONUST ABD/INGILTETE VD

...........
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23