• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Son dakika.... Hamas'tan dünyaya Filistin resti!

Yeniakit Publisher
2023-12-10 23:45:00 - 2023-12-10 23:50:26
Son dakika.... Hamas'tan dünyaya Filistin resti!

İşgalci İsrail'in Gazze'de sivil yerleşim yerlerine yönelik bombardımanı devam ederken kurtuluş ve mücahid grubu Hamas, bir açıklamada bulundu. BM'ye mesaj gönderen Hamas, Filistin halkının kendi kaderini tayin etme hakkına bağlılığını vurgulayarak, zorla yerinden edilme projelerini reddettiğini bildirdi.

Hamas, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabulünün 75'inci yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Filistin halkının meşru haklarının korunması, İsrail'in sivillere karşı işlediği katliam ve soykırımın durdurulması ve faillerin yargılanması çağrısı yapıldı.

İsrail'in 70 yılı aşkın bir süredir Filistinlilerin haklarına saldırdığına ve ihlal ettiğine işaret edilen açıklamada, bu saldırıların gölgesinde İnsan Hakları Günü'nü kutlamanın, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin ilkelerinin ve uluslararası kanunların açık bir ihlali anlamına geldiği ifade edildi.

'Savaş suçlusu olarak yargılanmalılar'

Açıklamada, Gazze'deki soykırımı durdurmanın ve faillerin savaş suçlusu olarak yargılanması için uluslararası mahkemelerde dava açılmasının siyasi, ahlaki ve insani sorumluluğunun uluslararası topluma ait olduğu vurgulandı.

Hamas'ın "Hürriyet, bağımsızlık, kendi kaderini tayin hakkı, kapsamlı bir özgürleşme ve yurtlarına geri dönüş" olmak üzere Filistin halkının tüm meşru haklarına bağlılığını teyit ettiği açıklamasında, tüm yerleşim yeri projeleri, zorla yerinden etme politikası, aşırılık ve devredilemez haklardan feragatin reddedildiğinin altı çizildi.

Uluslararası kamuoyuna çağrı: Çifte standarda son verin!

Hamas, BM, uluslararası kuruluş ve kamuoyuna, "Çifte standart politikasına son vermeleri, Filistin halkının meşru haklarına ve haklı davalarına karşı adaleti yerine getirmeleri" çağrısında bulundu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

HAYDUT SIYONIST-EMPERYALISTLER VE ZORBALUGA TESLIM OLAN ONURSUZ TASMALI KÖLÉ KOPEKLERI ILE ONURLU MILLET-DEVLETLERIN NET OLARAK AYRISTIGI GUNLERDEYIZ....HAMAS TURNUSOL KAGIDI OLDU

.........

Osman AYDIN

EY BM LER SIZ ÖMRUNÜZU TAMAMLADINIZ ARTIK KENDINIZI REFOME EDIN EDEMIYORSANIZ FES EDIN DUNYA DAKI MAZLUMLAR BIR DEVLETIN INSAFINA BIRAKILAMAZ O ZAMAN BM LER SADECE O DEVLETIN EMRINDE OLDUGU ANLAŞILIR O ZAMAN MUSLUMAN DEVLETLER AYRILMASI GEREKIP ACILEN KENDI BM LERINI KURMALARINI ÖNERIYORUM BU DURUMA DAHA FAZLA MUSAMAHA GOSTERILEMEZ BIR KATIL DEVLET 70 YILDIR ZULUM YAPIYOR HIRSIZLIK YAPIYOR YAKIYOR YIKIYOR GASBEDIYOR BU DEVLET OLAMAZ BUNLAR BIR GOZU MASKELI KORSANLAR GIBI HAREKET EDEREK KORSAN OLDUKLARINI BELLI ETTILER KORSANLARADA YAPILMASI GERDKEN ISLAM DEVLETLERI TARAFINDA ACILEN YAPILARAK DAHA FAZLA MAZLUMUN OLMESI ENGENLEMELIDIR
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23