• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Son dakika... Danıştay'dan İstanbul Sözleşmesi kararı!

Yeniakit Publisher
2023-01-02 18:42:00 - 2023-01-02 19:32:10
Son dakika... Danıştay'dan İstanbul Sözleşmesi kararı!

Danıştay İdari Dava Dairleri Kurulu (İDDK) Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine dair nihai kararını verdi. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Türkiye'nin sözleşmeden çekilmesini “hukuka uygun” buldu.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararının iptaline yönelik davaları reddeden Danıştay 10. Dairesinin kararını onadı.

Onamayla Türkiye'nin sözleşmeden çekilme kararı hukuken kesinleşti.

Kamuoyunda İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen "Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi"nin Türkiye Cumhuriyeti bakımından feshedilmesine dair Cumhurbaşkanı Kararı, 20 Mart 2021'de Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı kararı, sözleşme hükümleri gereğince Avrupa Komisyonuna bildirimden 3 ay sonra yürürlüğe girdi ve Türkiye resmen sözleşmeden ayrılmış oldu. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı kararının iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Danıştay'a çok sayıda dava açıldı.

Türkiye resmen sözleşmeden çekildi

Danıştay 10. Dairesi, bu davalarda yürütmenin durdurulması istemlerini reddetti, iptal istemlerini ise duruşmalı olarak ele aldı. Daire, 19 Temmuz'da, sözleşmenin feshine ilişkin Cumhurbaşkanı kararının iptal istemini reddetti. Bazı sivil toplum kuruluşları bu karara Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunda itiraz etti.

Talebi değerlendiren kurul, Danıştay 10. Dairesinin "iptal isteminin reddi" kararını oy çokluğuyla onadı.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yavuz

Birileri kadına şiddet adı altında aslında aile yapısına dinamit koyan bu sözleşmeyi özellikle isteyip dayatmak istiyor.Lgbt liler için çıkartılmış bi sözleşme asıl. Erkek erkeğe, kadın kadına evlenebilsin toplum aile yapımız bitsin her köşede elele tutuşan erkekler kadınlar işte erkek erkekle , kadın kadınla evlenmiş bireyler görmek isteyenlerin dayatması. Birileri nasıl yıllarca film ve dizilerde pizzayı bilmezken dayata dayata pizza siparişleri vere vere dünyaya pizzayı kültürlere soktuysa.Aynı biçimde filmlerde ve dizilerde yılbaşı kutlamalarını göstere göstere kendi dini gün kutlamalarını nasıl normalleştirdiyse.Şindide aynı sektör eşcinsellik odaklı oldu. Film yada diziye bakıyorsun işte savaş var veya aksiyon korku dolu olmasına rağmen içeriğine eşcinsel sahneler sıkıştırıyorlar.İstanbul sözleşmeside aynı zihniyetin ürünü. Lgbt tamamiyle nüfus azaltma projesidir.Ki lgbt olanlar şunuda algılayamıyor kendi ana babaları lgbt olsa dünyaya gelmeyeceklerdi ama kafa basmıyor akılları fikirleri belatına çalışıyor çünkü.

AHMED

Çok gec kalındı. Kadın kocasını aldatıyor. Sonra fa kocam şiddet uyguluyor diye. Şikayet ediyor. Ve 15 gün uzaklaştırma aldırıyor. Halbuki şiddet yok. Sırada süresiz nafaka olmalı. O da kaldırılmalı ki kadın parayı sevgilisiyle yemesin. Aile yapısı mahvoldu.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23