• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Son dakika! Bakan Nebati'den kur korumalı mevduat açıklaması

Yeniakit Publisher
2022-09-10 11:13:00 - 2022-09-10 11:23:17
Son dakika! Bakan Nebati'den kur korumalı mevduat açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 'Yaklaşık 9 ay önce vatandaşlarımızın tasarruflarını korumak amacıyla hayata geçirdiğimiz kur korumalı mevduat uygulaması, bugün 1,3 trilyon liralık hacmi geçmiş durumdadır' dedi.

Bakan Nebati, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ekonominin çarkları Türk lirası enstrümanlarla dönüyor. Yaklaşık 9 ay önce vatandaşlarımızın tasarruflarını korumak amacıyla hayata geçirdiğimiz kur korumalı mevduat uygulaması, bugün 1,3 trilyon liralık hacmi geçmiş durumdadır. Türk lirası cinsinden varlıkların artması ve tasarrufların vadelerinin uzaması, finansal sistem dahilinde hem yatırımlar hem de krediler açısından büyük öneme sahip. Böylece, tasarruf sahibi kazanırken bankacılık sistemimiz önünü görebiliyor ve yatırımcılarımız da likidite ihtiyaçlarını bu sayede kolaylıkla gideriyor. Kredilerin yatırıma, ihracata ve istihdama yönlendirilerek üretken firma ve alanlarla buluşmasını sağlayacak, enflasyondaki ataleti kıracak, dolarizasyonu azaltacak selektif kredi politikalarının temelinde Türk lirası tercihimiz var" ifadelerini kullandı.

'YATIRIMCI SAYISI 2 MİLYONU AŞTI'

Kredilerin yatırıma, ihracata ve istihdama yönlendirilerek üretken firma ve alanlarla buluşmasını sağlayacak, enflasyondaki ataleti kıracak, dolarizasyonu azaltacak selektif kredi politikalarının temelinde Türk lirası tercihi olduğunu aktaran Nebati, "Bugün gelinen noktada, kur korumalı mevduat ve katılım hesaplarında gerçek ve tüzel yatırımcı sayısı toplamda 2 milyon 138 bin 489'a ulaştı. Biz Türk liramıza güvendikçe, ülkemizi her türlü şoktan, her türlü gerilim ve krizden korumayı başarırız" ifadesini kaydetti. (DHA)

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

şaşkın

insan şaşırınca neye sevineceğini bilemiyor: kur korumalıyla milletin parasını bir avuç zengine akıtıp bunu da başarı diye sunuyor :(

Ense yap rahat yaşa

Bu ülkede calışan rezil. Ense yapan köşe. Hiç degişmediki. Faizci cift tarafli garanti kazanç ALLAH dan korkmayana. Calışmayana dogalgaz, elekrik, kömür, artı aylık ÇALIŞANLA, EMEKLİYE yetiyormu yok. Asgari ücret emekli ev kirası 1800 tl. Ne elekrik ne dogalgaz yardımı var. Sen calısıyon işin var yardımda utan utan diyecek kadar bir sistem hala. İstemeye bile müsade yok. Hicmi düşünmüyorlar bu emekli asgari ücretlide de gurur var insan istedmeden verelim ekonomiye daha neşeli calışsınlar diye cift maaş alan hazirun hakkı alanlar düşünmezde sizdemi düşünmen bakanım. Yani ense yapan köşe, calışan rezil rüsva. Ele ssk emeklisi ve evi olmayanıñ kirada olanın hiç hakkı yok emekli olmuşya yeterle gidiyor. Verin faizcilere verin verin mahşer olmaz devlette. Ama Adalet olmaz ise bu bayrak ya afganistana gecer yada pakistana sakın unutmayın onlarda Türk bir bajandan randovü istiyoruz veren yok gorüşen yok milleti aracılarla dinlemeyin aracı cin gibidir işine geleni söyler. İlla siyasetci araya koyup görüşeceksek o zaman devletin devlet özelligi kaybolmuş osmanlı lale dönemine girmiş gibi olmuyormuda. Siz verin faizciye verin. Toki de bile hak yok ne enekliye ne asgari üçretliye. Faiz Allaha savaş acma deyilmi. Yardım edin savaş acanlara siyonist sistemle masonlara kazandırın emekli bilmiyormusun mit elinde istihbarat elinde gir bak malına mülküne neyi var neyi yok otomatik tokiye üye yapamayacak kadar acizmi bu hükumet milleti umurlandırıp yaya bıraja. Bugüne kadar tokiden ev alanlara bir gir bir bakın Allah aşkına, bu siyonist sistem mason burokrat kac garibanı ev sahibi yapmış ki. Ankarada adam tokide at cıkarıyor asansorle atıl halde. Sonra diyorki bu sitonist oyuncu satılmıyor garib yok bu ulkede asimile etme adına Allah aşkına bir yerinde bakın
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23