• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Son dakika! ABD'den Türkiye'ye F16 satışına ilişkin flaş açıklama

Yeniakit Publisher
2023-12-26 20:59:00 - 2023-12-26 21:22:09
Son dakika! ABD'den Türkiye'ye F16 satışına ilişkin flaş açıklama

ABD, İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin teklifin TBMM'de komisyondan geçmesini memnuniyetle karşıladığını ve Biden'ın Türkiye'ye F-16 satışına olan açık desteğinin sürdüğünü bildirdi

ABD yönetimi, İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin teklifin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dış İlişkiler Komisyondan geçmesini memnuniyetle karşıladığını ve ABD Başkanı Joe Biden'ın Türkiye'ye F-16 satışına olan açık desteğinin sürdüğünü bildirdi.

AA muhabirinin sorusuna yanıt veren ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin attığı son adımı büyük memnuniyetle karşıladığını kaydetti.

Bakanlık açıklamasında, "Başkan Biden, uzun zamandır Türkiye'nin F-16 filosunun modernizasyonuna verdiği açık desteği sürdürmektedir ki bu durum NATO'nun operasyon kabiliyetini geliştirecektir." ifadelerine yer verildi.

TBMM Dış İlişkiler Komisyonunda İsveç'in NATO'ya üyeliğine ilişkin teklifin kabul edilmesini memnuniyetle karşıladıklarını kaydeden ABD Dışişleri Bakanlığı, Ankara'ya F-16 satışına ilişkin Kongreye resmi bildirim yapılıncaya kadar bu tür dış silah satım süreçlerine ilişkin açıklama veya yorum yapamayacaklarını da belirtti.

NATO'ya İsveç'in Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, TBMM Dışişleri Komisyonunda kabul edilmişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ASABI

İsveç'in NATO'ya alırsalar ben bu Erdoğan'a bir daha oy verirsem Bana da lanet olsun 

Yunus altuğ

Sayın cumhurbaşkanım;ABD ye güven olmaz müttefik diyorlar fetö elebaşını vermediler F35 in parasını verdiğimiz halde v azgeçtiler İsveç terörü desteğe devam ederken natoya üye yapmamız doğru değil ve Suriye’de ırakta ABD den çok çekiyoruz bizim bağımsız olmamızı istemediği galde neden F16 da ısrar ediyoruz kendi Kaan ımız Çar kızılelna var artık bunlara dur demenin vakti çokdan geldi ve geçiyor bizim gibi tarihi olan yok artık yeter bu millet size ölümüne bağlı milletin duyguları ile oynamayın
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23