• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Soma'da yaşanan bunca olayın hepsi tesadüf mü?

Yeniakit Publisher
2014-05-17 15:23:00 - 2014-05-17 15:46:46
Soma'da yaşanan bunca olayın hepsi tesadüf mü?

Manisa Soma'da yaşanan maden faciası yürekleri yakarken, olayın üzerindeki kuşkular da giderek artıyor. Sosyal medyada "Soma tesadüfleri(!)" başlığı altında yayınlanan ve paylaşım rekorları kıran bir yazıda, şüphe uyandıran bazı olaylar bir bir sıralanırken gazetemiz yazarı Şevki Yılmaz da twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Soma faciasının dış istihbarata bağlı ihanet odaklarının yerli işbirlikçileri ile tezgahladığı bir provovakasyon olduğunu vurguladı.

YENİAKİT.COM.TR / ÖZEL - Manisa Soma'dan meydana gelen maden faciası sonrası milletimiz derin bir acı yaşarken, olayın ardındaki sis perdesi de aralanmaya devam ediyor.

Sosyal medyada "Soma tesadüfleri(!)" başlığı altında yayınlanan ve milyonlarca kişiye ulaşan bir yazıda, şüphe uyandıran ve görenleri hayrete düşüren bazı gelişmelere dikkat çekilirken, gazetemiz yazarı Şevki Yılmaz da twitter üzerinden yaptığı açıklamada yaşananların tesadüf olamayacağını belirtti.

Paralel Yapılanmanın başı olduğu iddia edilen Fetullah Gülen'e en yakın isimlerden, Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce'nin ise aylar öncesinden yaptığı, "Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar hiç yaşanmamış sıkıntılara hazır olun" şeklindeki açıklamaları akıllarda soru işaretleri bırakıyor.. Gülerce, cumhurbaşkanlığı seçimine kadar sürecek zorlu bir döneme girildiğini belirttiği "Sonunda ne olur" başlıklı yazısında da, " "ortada öyle öfkeli bir kalkış var ki, gördüm ki kadere karşı durulamıyor" ifadelerine yer vermişti.

İŞTE SOSYAL MEDYADA "SOMA TESADÜFLERİ(!)" BAŞLIĞI ALTINDA YAYINLANAN O YAZI:


"Olaydan iki hafta önce Mecliste kimse yokken CHP Milletvekilleri SOMA'da ki maden hakkında önerge veriyor ve önergeyi AK Parti li vekiller görmeden hemen geri çekiyor..! TESADÜF DİYELİM.

Ve sürekli ülkeyi karıştıran derin odaklar tarafından yönlendirilen bu grubun siyasi kolu neden Zonguldak Kozlu değilde Soma için soru önergesi veriyor ? TESADÜF DİYELİM.

Milletvekili ve madenci maaşı karşılaştırması yapan fotolar birkaç haftadır, sürekli sosyal medyada servis ediliyordu .Böylece topluma zihinsel ve psikilojik olarak hazırlayıcı etkilerde mi bulundular? TESADÜF DİYELİM.

Köylülerin iddialarına göre birkaç haftadır bölgeye elektrik ve trafo kontrolü yaptıklarını idda eden bazı kişiler geliyor. TESADÜF DİYELİM.

Tam mesai değişimi esnasında, yani bütün çalışanlar aynı anda içerdeyken ne hikmetse trafo patlıyor. TESADÜF DİYELİM.

İşçiler dışarı çıkarılırken bu seferde bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıkıyor.
Yangın kısa sürede söndürülüyor ama bir süre sonra daha şiddetli çıkıyor. TESADÜF DİYELİM.

Başbakanın kendisini geçenlerde rezil ettiği ve 2009'da, Bursa'da 19 kişinin öldüğü maden ocağı sahibi Nurullah Ercan'ın avukatlığını yapan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, olay akşamı Soma'ya gidiyor ve insan haklarından(!) dem vuran açıklamalar yapmaya çalışıyor ! TESADÜF DİYELİM.

Ve aradan bir kaç saat geçmeden, ellerinde pankart olan bazı insanlar SOMA'da madencilerin göçük altında kaldığını yazan pankartlarla meydanlara fırlıyorlar. TESADÜF DİYELİM.

Tıpkı Hrant Dink cinayeti (Failleri yavaş yavaş ortaya çıkıyor) gibi. Binlerce pankart kısa süre içinde nasıl basılır ve dağıtılır. DİKKAT EDİN HİÇBİRİ ŞİRKETİN SAHİBİNE SALDIRMIYOR, BAŞBAKANA SALDIRIYOR. TESADÜF DİYELİM.

Soruşturma başlatılıyor ve hemen ardından Cumhuriyet Başsavcılığı sorumlu olan herkesin madende olduğu ve sorumlu tutulacak kişilerin öldüğünü bildiriyor. TESADÜF DİYELİM.

Ve Mehmet Baransu'nun Twitter hesabına bakın, olaydan önce (1 Mayıs'ta) neler yazmış. Sanki birilerine talimat verir gibi:

1)

2)

Dün A Haber'de birisi çıktı telefonda enteresan şeyler söyledi. Madende tuhaf şeyler var, böyle modern bir madende bu kadar büyük ihmallerin üstüste olması tesadüfi olamaz diyor! BİZ TESADÜF DİYELİM.

Şimdi, 29 Nisan öncesi, trafo kameralarının tümü incelenecek. Savcılar harekete geçti ve olay yeri inceleme ekipleri göreve başladılar .İşin ucu nereye varırsa varacak.

Böyle bir trafo, durup dururken patlamaz! Bir trafonun patlaması icin, çok aşırı bir yüklenmenin olması gerekir veya trafoyu patlatacak kadar çok kısa devre..

Olayın,vardiya değişiminde olduğu söyleniyor, o halde hiç patlamaması gereken bir anda patlamış. Yani en az yüklenmenin olduğu anda!

Birileri çok büyük operasyon yapıyor; isteyen inansın, istemeyen inanmasın ama tarih bunları yazar.

Birgün bunlar ortaya çıkar.

Ayakta uyutulmaya çalışılıyoruz."

ŞEVKİ YILMAZ'DAN PROVOKASYON UYARISI

Gazetemiz yazarı Şevki Yılmaz da twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Dikkat! Soma faciası şer güçlerin yerli işbirlikçileriyle tezgahladığı bir provakasyondur! Ve bu ihanetler 10 Ağustos'a kadar devam edebilir! İşaretler, Soma faciasının dış istihbarat ihanet odaklarının ihale ettiği derini bir eylemle gerçekleştirildiğini açık olarak göstermektedir. Soma'daki facianın saati bile, tüm işçi kardeşlerimin birlikte olacakları vardiye değişiminde olması asla raslantı ve tesadüf olamaz! Biz bu acı hakikatleri aylar önceki konuşmalarımızda, 'dış güçler 30 Mart'ta başaramassa da bu ihanetlerini daha da arttıracaklar' diyerek haykırmıştık!"








HÜSEYİN GÜLERCE NEYİ İMA ETMİŞTİ?

Öte yandan; Fetullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen, Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce'nin aylar öncesinden twitter'da paylaştığı bir yorumunda yer verdiği, "Ancak herkes, Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar, bu topraklarda Cumhuriyet tarihinde hiç yaşanmamış sıkıntılara ve savrulmalara hazır olsun.." şeklindeki ifadaleri de maden faciasının yaşandığı şu günlerde tekrar hatırlandı..



Şimdi kamuoyu merak ediyor: Maden faciası yaşanmadan önce meydana gelen olayların ve yapılan bu açıklamaların hepsi birer tesadüf mü, yoksa oynanan büyük oyunun bir parçası mı?

www.yeniakit.com.tr

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23