• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Soma üzerinden Başbakan'a vurmak hak mı?

Yeniakit Publisher
2014-05-21 08:41:00 - 2014-05-21 08:51:47
Soma üzerinden Başbakan'a vurmak hak mı?

Gazetemiz yazarı Faruk Köse bugünkü yazısında Soma faciası üzerinden yıpratılmaya çalışılan Başbakan Erdoğan'a sahip çıkarak, "Soma üzerinden Erdoğan’a vurmak hak da değildir, adalet de... Muhalefet edecekseniz, şereflice yapın bunu! 'Acılı yürekler'i istismar ederek ve Başbakan’a pislik atmaya çalışarak değil..." ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan’ın zaman zaman sinirlendiği, kızınca “siyasetçi” ya da “Başbakan” kimliğini bir kenara bırakıp, “normal insan” gibi davranarak tepki verdiği doğru mu? Doğru...

Hatta Başbakan’ın bu tutumu o kadar “olağan” ve “insani” ki, bunu, aleyhinde kamuoyu oluşturmak için kullanıyorlar. Sanki “Başbakan” olunca “taş” kesilecek, “biyo-psikolojik” bir canlı olmaktan çıkıp “duygusuz”laşacak, “mekanik bir kıvam”a gelecek de, doğrudan kendisine yönelik sataşmalara hiç tepki vermeyecek!... İstenen, bu. Ama bu mümkün mü peki? Normal mi?

Başbakan’ın Soma ziyaretinde de aynısı oldu. Erdoğan’ın gittiği her yere peşinden giden, her türlü vakayı “muhalefet gerekçesi”ne dönüştüren, bunu yaparken de “suret-i hak”tan gözüküp, halkın arasına karışarak “halkın hareketi”ymiş gibi eylem yapan “profesyonel güdümlü organize sokak eylemcileri”, Soma’daki maden kazasını fırsat bilip Başbakan’a istifa çağrısı yaparak yuhaladılar. Acısını paylaşmak için halkın arasına karışan Erdoğan’ın karşısına çıkıp yuhalayan gruba karşı Erdoğan, “Başbakan” veya “siyasetçi” kimliğini bir kenara bırakıp, her insan gibi “normal bir refleks” gösterdi, korumalarını aşarak eylemcilerin üzerine gitmeye kalkışıp,“haydi bir de benim yanımda yuh çekin” dedi.

İşte, Başbakan’ın bu tavrı üzerine, hazırkıta bekleyen “çok bilmiş uzmanlar”a malzeme çıktı;“Başbakan’ın ruh hali”ne dair yorumlarla “uzmanlık görüşleri”ni açıkladılar. Bunun aksini savunanları da “yandaş”lıkla suçladılar.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23