• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Soma Holding’i Koç mu koruyor?

Yeniakit Publisher
2014-05-15 14:15:00 -
Soma Holding’i Koç mu koruyor?

Soma Holding’i Koç Holding mi Koruyor? Günlerdir Türkiye’yi ve İslâm alemini yasa boğan Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciası sonrası çok şey konuşuldu… Konuşulmayan tek şey ise madeni işleten Soma Holding’e bağlı Soma Kömür İşletmeleri A.Ş’nin sahipleriydi…...

Günlerdir Türkiye’yi ve İslâm alemini yasa boğan Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciası sonrası çok şey konuşuldu… Konuşulmayan tek şey ise madeni işleten Soma Holding’e bağlı Soma Kömür İşletmeleri A.Ş’nin sahipleriydi…

OLAYDAN SONRA İNTERNET SİTESİ NEDEN KAPATILDI?


Olaydan sonra internet sitesini kapatan daha sonra ise açan Soma Holding, 2 gün geçmesine rağmen sağlıklı bir duyuru yapmadı. Olay anından sonra hükümet ve muhalefet kavgasına çevrilmek istenen faciada Soma Holding’in sahipleri hakkında çeşitli iddialar gün yüzüne çıktı.

Önce muhalefetin ve paralel örgüt yandaşlarının hükümet yanlısı dedikleri işletme sahipleri aslında “mason” oldukları iddia edildi.

Sabah Gazetesi’nden İsa Tatlıcan twitter adresinden paylaştığı dökümanlarla Soma Holding’in sahibi Alp Gürkan’ın masonların dergisi olan Mimar Sinan Dergisi’nde yazarlık yaptığını ortaya çıkardı. Alp Gürkan’ın dergiye yazdığı makalenin başlığı ise;” Masonluğun Nuru”.

soma holding alp gürkan mason

2 sene önce Hürriyet Gazetesi’nden Vahap Munyar’ın yazdıklarına göre ise Alp Gürkan borçları yüzünden “iflas” bayrağı çekecekken kendisine Vehbi Koç’un yardımcı olduğu ve kendi işletmeleri olan Manisa-Soma’daki madenleri Alp Gürkan’a verdikleri ortaya çıktı.

Vahap Munyar’ın yazısında devletin 130-140 dolara imal ettiği kömürü Alp Gürkan’ın 23 dolara imal edeceği taahütüyle devletten bir çok maden ocağını aldığı görülüyor. Alp Gürkan’ın sadece Manisa-Soma’da değil Zonguldak’ta ve Türkiye’nin başka yerlerinden bu şekilde maden elde ettiği yazılanlardan öğrenilenler arasında… Bu duruma tepki gösteren Profesör Mehmet Bekaroğlu twitter adresinden şu soruyu sordu; “1. Ama ben yine soruyorum; TTK’nin 130 dolara mal ettiği 1 ton kömürü özel şirket nasıl oluyor da 23,8 dolara mal ediyor?”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23