• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Siyonist-Gülenist işbirliği

Yeniakit Publisher
2015-02-08 08:18:00 - 2015-02-08 13:57:21
Siyonist-Gülenist işbirliği

Paralel yapının, Yahudi lobisi ile işbirliği içinde olduğu bir defa daha tescillendi. Aralarında Jared Polis, Steve Israel, Alon Lowanthal gibi isimlerin de bulunduğu, ABD Kongresi’nin Yahudi asıllı 88 üyesi, Dışişleri Bakanı John Kerry’ye bir mektup yazarak, Gülen liderliğindeki yapılanmaya yönelik operasyonlara hız veren Türkiye’nin uyarılmasını istedi.

İBRAHİM ACAR / ANKARA - Bürokrasi içine yerleştirdiği elemanlarıyla milli iradeye darbe girişiminde bulunan paralel yapının bir ABD projesi olduğu tescillendi. Amerikan Kongresi’nin aralarında Yahudi kökenli üyelerinin de olduğu 88 üyesi, Amerikan Dışişleri Bakanı John Kerry’ye bir mektup yazarak, Kerry’den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ulaşmasını ve Türkiye’de Fetullah Gülen’le bağlantılı gazetecilere yönelik son gözaltıları gündeme getirmesini istedi.

 DİYET ÖDÜYORLAR

 Kerry’ye mektup yazan kongre üyelerinin Mavi Marmara gibi olaylarda İsrail yanlısı açıklamalarıyla dikkat çeken Fetullah Gülen’e diyet ödedikleri belirtildi. Jared Polis, Steve Israel, Alon Lowanthal gibi Yahudi asıllı kongre üyelerinin, Gülen’in ABD’de kalması, Türkiye’ye iade edilmemesi ve paralel yapının Türkiye’deki yapılanmasının üzerine gidilmemesi yönünde birtakım çalışmalar yürüttüğü belirtildi.

YAHUDİ LOBİLERİNİN FİNANS DESTEĞİ PARALEL YAPIDAN

Yahudi asıllı kongre üyelerinin paralel yapıya uluslararası kamuoyunda destek olmalarının bir sebebinin de, paralel yapının Yahudi lobilerine finansal destek sağlıyor olmasından kaynaklandığı belirtildi. Paralel yapının daha önce ABD’de faaliyet gösteren İsrail yanlısı Siyonist lobilere yüksek miktarlarda bağış yaptığı belgelenmişti. Öte yandan paralel yapının ABD’de seçimlere katılan birçok senatör, kongre üyesi ve parlamenterlere seçim çalışmalarında bağışta bulundukları da ortaya çıkmıştı.  

MEKTUP TAM BİR DEZENFORMASYON ÖRNEĞİ

Konuyla ilgili Akit’e konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, ABD Kongre üyelerinin Gülen’e destek için kaleme aldıkları mektubun tam bir dezenformasyon örneği olduğunu belirterek, “Türkiye’de tutuklanan gazetecilerin, muhalif oldukları için değil, yine başka gazetecilere karşı işlemiş oldukları hürriyeti tahdit, delil uydurma, sahtecilik gibi cürümlerden dolayı gözaltına alınmış olduklarını büyük bir maharetle örtbas etmişler. Belli ki, bir temsilciler meclisi üyesi ayarlanıp ikna edilmiş, ona bir metin yazdırılıp diğerlerine imzaya açılmış. Hiçbir üye babasının hayrına, sırf demokrasi aşkına, basın ve ifade özgürlüğüne olan düşkünlüğüyle paralel yapıya destek vermez” dedi. Siyonist lobi, paralel yapıya diyet ödüyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Kerry’e mektup yazan siyonist lobiye değinerek, “Mektup yazan tam 88 üye var. Neresinden baksanız, basit bir şey değil. ABD’de bu işlerin nasıl yürüdüğünü bilenler bilir. Son derece zahmetli, aşırı derecede masraflı ve yoğun lobi faaliyetlerinin sonucunda olabilecek bir şey bu. Amaçları basın özgürlüğü olsaydı, bırakın tutuklanmayı, işkencelerle öldürülen onlarca gazeteci için de bir mektup yazarlardı. Aynı şekilde, üç bin kişinin bir gün içinde canice katledildiği, elli bin kişinin keyfi biçimde tutuklu olduğu, yüzlerce insanın idama mahkûm olduğu Mısır’da olup bitenlere dair, değil 88 üye, 5 üye bile kılını kıpırdatmadı. Mısır’ın mazlum Müslüman evladı için ABD’li temsilciler Meclisi Üyesinin kılını İsrail’e rağmen kıpırdatacak bir fiyat var mıdır? O da ayrı bir soru” ifadelerini kullandı. 

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23