• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Siyonist faşizmi!

Yeniakit Publisher
2013-03-05 20:48:00 - 2013-03-05 20:48:39
Siyonist faşizmi!

Siyonizme ‘kanser’ diyen Vincent Browne adlı İrlandalı gazeteciyi işten attırdılar.

SİNAN YAVUZOĞLU / ANKARA
Türkiye’de nefret suçları kavramı tartışılırken, İrlanda’da siyonist terör devleti İsrail hakkında olumsuz yorum yapmak dahi, ‘nefret suçları’ kılıfı ile yasaklandı. Vincent Browne isimli ünlü İrlandalı gazeteci ve TV sunucusu, TV3 kanalında yaptığı haber programında İsrail’in dış politikasını ‘kanser’ olarak tarif etti.
İSRAİL POLİTİKASINA ‘KANSER’ DEDİ;
PROGRAM YAYINDAN KALDIRILDI
Bunun üzerine derhal harekete geçen İsrailli diplomatlar İrlanda Yüksek Yayın Kurulu’na başvurarak, Browne’ın sözlerinin nefret söylemi içerdiğini iddia ettiler. Nihai kararını açıklayan İrlanda yayın otoritesi, TV3 kanalına gönderdiği tezkerede, Browne’ın yapımcısı olduğu programa yayın yasağı getirmek ile kalmadı, kanalın derhal bir özür metni yayınlamasını şart koştu.
UZUN SÜREDİR ‘PROBLEM’
OLARAK GÖRÜYORLARDI
Siyonistler, Browne’ı uzun süredir bir ‘problem’ olarak görüyorlardı. Bu kararla birlikte ilk raundu Siyonistler kazanmış gibi gözükse de, Browne’ın gazetedeki yazılarında Siyonizm eleştirisine devam edeceği sanılıyor.
İSRAİL’E HAKARET NEFRET SUÇU OLDU
İsrail’in İrlanda Maslahatgüzarı Nurit Tinari kararın ardından yaptığı açıklamada, sansür kararının olumlu bir gelişme olduğunu kaydederek, ‘artık dünyada İsrail’e hakaret edip ardından elini kolunu sallayarak bu nefret suçundan kaçıp kurtulmanın daha zor hale geldiğini’ söyledi.
SİYONİST KİN!
Daha önce de, İsrail’in politikalarını eleştiren Beyaz Saray’ın en kıdemli muhabiri 89 yaşındaki Helen Thomas işinden olmuştu. Yahudi ve Siyonizm karşıtı çıkışları sebebiyle, Marlon Brando ve Mel Gibson gibi dünyaca ünlü aktörler de film piyasasından adeta ‘afaroz’ edilmişti. Akit’in Almanya bürosu da İsrail’e yönelik eleştiriler gerekçe gösterilerek kapatılmıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23