• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Siyasetin kuşatılmasına hep direndik

Yeniakit Publisher
2014-05-07 08:40:00 - 2014-05-07 10:16:26
Siyasetin kuşatılmasına hep direndik

Akit’i ziyaret eden Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye’de yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Gündoğdu, “Siyasetin kuşatılmasına, sivil siyasetin alanının daraltılmasına, vesayet taraftarlarının salıverilmesine ve milli irade yanlılarının elinin kolunun bağlanmasına hep karşı olduk” dedi.

HABER MERKEZİ  - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, millete yönelik vesayet operasyonunu; millet iradesiyle durduracaklarını belirterek, “Büyük Türkiye idealini sekteye uğratacak polis, asker ve yargı vesayeti çabalarına karşı milletimizle dayanışma içinde olacağız” dedi.

Ahmet Gündoğdu, gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu. Gazetemiz İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, Genel Yayın Koordinatörümüz Hasan Karakaya, Müessese Müdürümüz Nuri Karahasanoğlu, Yazı İşleri Müdürümüz Ali İhsan Karahasanoğlu ve Haber Müdürümüz Kenan Kıran’la görüşen Gündoğdu, Türkiye’de yaşanan gelişmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“PROVOKASYONLAR SONUÇSUZ KALDI”

Ahmet Gündoğdu, Türkiye’nin vesayet rejimine son vermesinden ve istikrarı kurumsallaştırmasından rahatsız olan uluslararası mihrakların, yanlarına yerli taşeronları da alarak bu istikrarı bozmak için siyasi ve toplumsal mühendislik plan ve projelerini devreye koyduklarını söyledi

Gündoğdu, spor karşılaşmalarında devlet adamlarının yuhalanmasıyla başlayan ve yapılan itiraflarla amacının asla ağaç olmadığı anlaşılan Gezi Parkı olaylarıyla zirve yapan istikrarın bozulması çalışmalarının, milletin ve seçilmiş meşru hükümetin bu provokasyonlara karşı dik durmasıyla sonuçsuz kaldığını hatırlattı.

“SİYASETİN KUŞATILMASINA HEP KARŞI OLDUK”

“Önce dershane tartışmasını fırsat olarak gören söz konusu karanlık güç odakları, ardından toplumun en hassas olduğu yolsuzluklar konusunun arkasına saklanarak seçilmiş meşru iktidarı devirme, Türkiye’yi istikrarsızlaştırma planlarını iç destekçileriyle birlikte devreye soktular” diyen Gündoğdu, “Demokrasiyi, milli iradeyi ve hukuk devletini ortadan kaldırmak, seçilmiş hükümetleri illegal yöntemlerle devirmek isteyenlere karşı hep sert tepki verdik, bugün de aynı anlayışı/tavrı devam ettiriyoruz. Memur-Sen olarak, siyasetin kuşatılmasına, sivil siyasetin alanının daraltılmasına, başka bir ifadeyle vesayet taraftarlarının salıverilmesine ve milli irade yanlılarının elinin kolunun bağlanmasına hep karşı olduk” dedi.

“SİYASAL İKTİDARIN, YARGI VESAYETİYLE GÖNDERİLMEK İSTENMESİNİ ASLA KABUL EDEMEYİZ”

Ahmet Gündoğdu, şunları söyledi.

“Yolsuzlukla mücadele perdesi altında, psikolojik hareket taktiğiyle uluslararası güçlerin de desteğini arkasına alan kimi yargı mensuplarının ve kurumlarının, seçilmiş ve meşru hükümeti devirmeye ve milli iradeyi ortadan kaldırmaya yönelik tavır içinde olduğunu açık-seçik görmekteyiz. Halkın oylarıyla işbaşına gelmiş siyasal iktidarın, yargı vesayetiyle gönderilmek istenmesini asla kabul edemeyiz.

Biz, bürokratik oligarşinin her türlüsüne karşıyız. Dün, askeri bürokrasinin darbeler veya darbe girişimleriyle sivil siyaset alanına girmeye çalışmasına nasıl karşı çıkmışsak, bugün de yargı ve emniyet bürokrasisinin sivil siyaset üzerinde vesayet oluşturmasına, kayıtdışı siyaset yapma girişimlerine aynı netlik ve sertlik de tepki gösterdik, göstermeye devam edeceğiz. Büyük Türkiye idealini sekteye uğratacak polis, asker ve yargı vesayeti çabalarına karşı milletimizle dayanışma içinde olacağız.”

Gazetemiz İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu da, Memur-Sen’in 28 Şubat sürecinde olduğu gibi 17 Aralık ve 25 Aralık kirli operasyonlarında da milli iradenin yanında durduğunu söyledi. Ziyarete; Memur-Sen Genel Başkan Müşaviri Aslan Değirmenci de katıldı.

 Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23