• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sivas mazlumundan Akit’e hüzünlü mektup: Feryadımızı duyun

Yeniakit Publisher
2024-05-23 12:55:00 -
Sivas mazlumundan Akit’e hüzünlü mektup: Feryadımızı duyun

Cezaları onandığı günden beri “yaşlıyız”, “hastayız” diye feveran eden 28 Şubat ihanetinin son tutuklu darbecileri, cezaevinden tahliye olurken; zindanlardaki mazlumlar özgürlüklerine kavuşacağı günü bekliyor.

Sebahattin Ayan  İstanbul

Cezaları onandığı günden beri “yaşlıyız”, “hastayız” diye feveran eden 28 Şubat ihanetinin son tutuklu darbecilerinden Çevik Bir, Çetin Doğan, Fevzi Türkeri, Yıldırım Türker, Aydan Erol, Erol Özkasnak ve Cevat Temel Özkaynak’ın da aralarında olduğu cuntacılar, Adli Tıp Kurumu raporu sebebiyle salıverilirken, 32 yıldır zindanda olan Sivas mazlumları seslerinin duyulması için bir defa daha akit’e mektup yazdı.

Sivas Madımak olayları sebebiyle somut hiçbir suçlama olmaksızın zindanlara doldurulan ve 28 Şubat yargısının müebbet hapis cezasına çarptırdığı mazlumlardan Zafer Yelok yaşanan çifte standarda tepki gösterdi. Tokat Çamlıbel T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Yelok, mektubunda, “Cezaevinden 28 Şubatçıları salıvermeleri bize reva görülen haksızlığı katladı. O gün mahkemelere brifing verip, mahkeme başkanlarını, üyelerini toplayıp Sivas sanıklarına ve diğer Müslümanlara en ağır cezalar verilmesini sağlayanlar bunlar değil miydi? Telafisi olmayan en büyük acıları yaşatanlar bunlar değil miydi? Şimdi onlar tahliye olurken ben 32 senedir suçsuz günahsız yere yatıyorum. Ben burada annemi, babamı kaybettim. Cenazelerine bile gidemedim. Bir evlat olarak son görevimi yapamamak ne kadar acı. Vebali de günahı da buna sebep olanların üzerinedir. CHP Genel Başkanı Gezi davasının mahkumlarının çocuklarının annesiz babasız kaldıklarını nasıl büyüteceklerinden bahsediyor. Bizim çocuklarımız yok muydu? Öyle ya onlara göre Müslümanların çocuklarının hakkı hukuku yoktu. Onlar dünyada olduğu gibi burada da çocuk hakları yoktu” dedi.

Ya Akit de olmasaydı?

Mektubunda gazetemiz akit’in mazlumların yanında yer aldığını ve savunduğuna değinen Yelok, “Devlet Denetleme Kurumu’nun ve Emniyet Genel Müdürlüğünün burada örgüt yok demesine rağmen bizi terör örgütü mensubu gibi ceza verdiler. Çünkü bize sahip çıkan kimse yoktu. Bir yiğit adam vardı. O da Merhum lider Muhsin Yazıcıoğlu. Bizim suçsuz olduğumuzu bildiği için bize sahip çıkıyordu. Onu da Amerika’daki başpapaz ve ona bağlı olan münafıklar katlettiler. Bir de müminlerin, mazlumların, çaresizlerin tek gazetesi olan akit gazetesi. Allah sizlerden razı olsun iyi ki varsınız yoksa bizi kim savunurdu” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

şahin

Ben diyorum siz inanmıyorsunuz... O artık kemalist oldu

müslüman ve kavgacı

nankör darbecileri çıkardınız bir teşekkür ettiler mi? bir Allah razı olsun dediler mi! hem suçlu hem güçlü bir şekilde çıktılar. bunlar ise 32 sene hapis yatmışlar zaten. ben bu ülkede 32 sene hapis yatanı görmedim. bunların mahkemesinin adalete uygun, Allahtan korkan hakimler tarafından yapıldığı ne malum? muhtemelen hastalıkları da vardır. Bize Allahın selamını veren mümin kardeşlerimizi affetme yetkinizi kullanıp affedin. laikçilerden korkmayın Allahtan korkun. onlara yaranmazsınız.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23