Sirkeli pilav tarifi nasıl yapılır, nereye ait? Doğu Anadolu mutfağından sirkeli pilav yapılışı ve püf noktaları
Sirkeli pilav, Erzurum mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri. Bulgur ve yeşil mercimekle hazırlanan pilav, sirkenin de eklenmesiyle bambaşka bir lezzete kavuşuyor. Peki sirkeli pilav nasıl yapılır, malzemeleri neler? SİRKELİ PİLAV nasıl yapılır, nereye ait? İşte sirkeli pilav tarifi, malzemeleri ve yapımı...
Sirkeli pilav, akşam yemeği için farkı bir şeyler denemek isteyenler için hem pratik hem de leziz bir tarif. Tereyağlı soğanlı harcının yanı sıra sirkeyle de nefis bir hal alıyor. Sofranızda sirkeli pilava da yer açın. Şimdiden afiyet olsun...
SİRKELİ PİLAV TARİFİ
Malzemeler
2 adet kuru soğan
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
SİRKELİ PİLAV NASIL YAPILIR?
İlk olarak mercimeği birkaç saat suda bekletin.
Ardından suyunu süzün ve tencereye alın.
Üzerini iki parmak geçecek su ekleyip haşlayın
Mercimekler yumuşayınca suyunu süzün.
Daha sonra mercimeğin üzerine 4 bardak su ekleyip kaynatmaya başlayın.
Ardından bulgur ve tuzu da ilave edin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Kuru soğanı ince ince doğrayın.
Tereyağını bir tavada eritin.
Soğanları tereyağında kavurun. Üzerine tuz ekleyin ve karamelize olunca ocaktan alın.
Bulgur ve mercimek suyunu çekince soğanlı harcı ve sirkeyi ilave edip karıştırın.
Afiyet olsun...