• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şimdiye kadarki en gerçek görüntüsü! Yapay zeka Fatih Sultan Mehmet'in portresini çizdi

Yeniakit Publisher
2023-08-10 10:46:00 - 2023-08-10 12:22:26
Şimdiye kadarki en gerçek görüntüsü! Yapay zeka Fatih Sultan Mehmet'in portresini çizdi

Yapay zeka tarafından çizilen Fatih Sultan Mehmet'in portresi kısa bir süre içinde ilgiyle karşılandı. Dönemin özelliklerinin yansıtıldığı portrede Fatih Sultan Mehmet'in şimdiye kadarki en gerçekçi görüntüsü aktarılmış oldu.

Her geçen gün yeni özellikleriyle bizi şaşırtmaya devam eden yapay zeka, bu sefer de Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri'nin portre fotoğrafını yeniden çizdi.

Fatih Sultan Mehmet’in tasvirinden esinlenerek yapay zekaya çizdirilmiş portresi kısa bir süre içinde sosyal medyada ilgiyle karşılandı.

Yapay zeka tarafından çizilen resme ilk bakıldığında görenlere duygu dolu anlar yaşatan portre, bir yandan da günümüzdeki bu teknolojinin sınırlarının ne denli olacağını düşündürdü.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Bozkurt 71

Diriliş Osmanlımı neyse diye dalga geçmişsin, o Osmanlı dünyanın yarısına hükmetti tarihinle gurur duy ,, tabi sende haklısın ermeni ve ingilizlerin yazdığı tarihi okuyunca böyle oluyor. Fatih İstanbulu fetheddiğinde hiç bir ejnebiye dokunmadı herkes işini gücünü yaptı dilinde ve dininde serbest oldular Avrupa'ya kaçan olmadı. Tarihten sınıfta kaldın. O gücümüze yeniden geliyoruz çok şükür. İçimizdeki soyadı kanunun da adını değiştiren ve Türk kimliği alan kripto ermeni, rum ve Yahudîlere rağmen. Keşke bizde fransa ve ispanya gini yapsaydık! Herhalde onların sömürdüğü ülkelere kendi dillerini ana dili olarak dikte etiğini bilyorsundur diye düşünüyorum . Bugün 10 dan fazla ülkenin ana dili ispanyolca. Fransada Afrikada sömürdüğü ülkelerde 2023 e kadar kendi dilini konuşturttu bunuda biliyordundur herhalde yoksa çok ayıp olur.

Ebru

Yapay zeka Diriliş Osmanlı mi neyse o dizinin oyuncularından ilham almış galiba ki Bellini'den daha heybetli çizmiş daha dik duruyor yüz kasları daha fazla başı dik ,benim anlamadığım İstanbul fethedildikten sonra İstanbul'daki tüm sanatçı ve bilim adamlarının avrupaya kaçtığı söylentisi peki Bellini sonra nasıl Fatih'i portresini çiziyor ?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23