• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Şimdi Suriye’ye yardım zamanı”

Yeniakit Publisher
2013-02-22 21:47:00 - 2013-02-22 21:48:32
"Şimdi Suriye’ye yardım zamanı"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer’in (sağda) katıldığı törenle yardım TIR’ları yola çıktı.

GAZİANTEP - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ‘’Dini ne olursa olsun zalimin yanında yer almak Müslümana yakışmaz. Dini ne olursa olsun mazlumun yanında yer almak her Müslümanın asli görevidir’’ dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen ‘’Şimdi Suriye’ye Yardım Zamanı’’ kampanyası kapsamında toplanan yardımlar, İstasyon Meydanı’nda düzenlenen törenle Suriye’ye ve Türkiye’deki çeşitli kentlerde yaşayan Suriyeliler’e gönderildi.
Uğurlama törenine katılan Görmez, yaptığı konuşmada, vatandaşların kampanyaya büyük bir ilgi gösterdiğini söyledi. Yardımların yüreklerde duygu geliştirilmesi açısından önemli olduğunu vurgulayan Görmez, şunları kaydetti: ‘’Hayır duygusu insanın yüreğinde sevinç ve coşku oluşturur. Ama bugün sevinçli değiliz, hüzünlüyüz. Yürekten hüzün duyuyoruz, elem duyuyoruz, keder hissediyoruz. Neden? Duyarlılığını kaybeden insanlık adına üzülüyoruz. Duyarlılığını kaybeden Müslüman kardeşlerimiz adına üzülüyoruz. İslam dünyası adına üzülüyoruz, kederleniyoruz. Duyarlılığını kaybeden uluslararası camia adına üzülüyoruz. İnsani duyarlılığını kaybeden uluslararası kuruluşlar adına üzülüyoruz, hüzün duyuyoruz.’’
İSLÂM DÜNYASINA ÇAĞRI
Görmez, Suriye’de başlayan hadiseler hakkında farklı düşünceler ve yorumların olabileceğini, ancak bu konuda sonuca odaklanılması gerektiğine dikkati çekti. ‘’Yüz binlerce insan yerinden, yurdundan oldu. Yüz binlerce insan katledildi, ne kadar insanın yaralı olduğunu, dermansız kaldığını bilmiyoruz. İki ateş arasında ne kadar çocuk, ne kadar kadın kaldı, ne kadar yaşlı, hasta kaldı bunu bilmiyoruz’’ diyen Görmez, Suriye’ye yardım konusunda Türk halkına, insanlığa ve İslam dünyasına çağrıda bulundu.
“MAZLUMA EL UZATMAK HER MÜSLÜMANA VACİP”
Mezhep ve meşrep adına, zulmün ve zalimin yanında yer alan Müslümanlar adına da büyük bir elem, büyük bir keder hissettiklerini aktaran Görmez, ‘’Dünyanın neresinde olursa olsun bir mazluma el uzatmak her Müslümana vacip, her Müslümanın asli görevidir. Zalimin ve mazlumun dini sorulmaz. Dini ne olursa olsun zalimin yanında yer almak Müslüman’a yakışmaz. Dini ne olursa olsun, mazlumun yanında yer almak her Müslüman’ın asli görevidir’’ şeklinde konuştu.
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı olarak son 2 yılda pek çok yardım kampanyasına önderlik ettiklerini dile getiren Görmez, bu çalışmalarla Somali’de, Endonezya’da ve Pakistan’da yaraların sarıldığını belirtti.  Koordinatör Vali Veysel Dalmaz da Suriye’de bir dram yaşandığını, bu dramda binlerce insanın yerinden ve yurdundan olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından, yardım malzemelerini taşıyan 5 TIR Suriye’ye, 5 TIR ise çevre illerde yaşayan Suriyeliler’e gönderildi. Programa, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer ve Derya Bakbak Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile diğer ilgililer katıldı. “Bugün kardeşlik günüdür”
GAZİANTEP
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Nizip ilçesinde verdiği cuma hutbesinde, ‘’Sizler de tıpkı Ensar gibi Medine’deki Ensar gibi (Suriyeliler’e) gönüllerinizi, kalp ve kapılarınızı açtınız, kalplerinizi paylaştınız’’ dedi. Görmez, Hatice Kübra Camisi’nde verdiği hutbede, kardeşlik vurgusu yaparak, Suriyeliler’e yapılan yardımlara değindi.
Türk milletinin Suriyeli kardeşlerini yalnız bırakmayarak onlara sahip çıktığını belirterek, ‘’Zulüm altında inleyen komşumuz, akrabamız, iman ve İslam kardeşlerimiz Türkiye’ye sığındı’’ diyen Görmez, şunları kaydetti: ‘’Hatay’da Hataylılar’a, Kilis’te Kilisliler’e, Nizip’te Nizipliler’e, Şanlıurfa’da Şanlıurfalılar’a sığındı. Sizler de tıpkı Ensar gibi Medine’deki Ensar gibi (Suriyelilere) gönüllerinizi, kalp ve kapılarınızı açtınız, kalplerinizi paylaştınız. Sizlere gönülden teşekkür ediyorum. Farklı düşüncelerimiz olabilir. Ancak bizi kardeş kılan prensipten vazgeçmek mümkün değildir. Bugün kardeşlik günüdür.’’
‘’Müslüman Müslüman’ın kardeşidir’’ Hadis-i Şerif’ini hatırlatan Görmez, kardeşin kardeşe zulüm etmemesi gerektiğini vurgulayarak, ‘’Her kim kardeşinin ihtiyacını giderirse Cenab-ı Hak da onun ihtiyaçlarını giderir’’ diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23